![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <? $dbhost = "localhost"; $dbuser = "root"; $dbpass = ""; $dbname = "smf"; $conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die ("Error connecting to database"); mysql_select_db($dbname); $sql = "SET CHARSET utf8"; mysql_query($sql); error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); if(addslashes($_POST['formularz']) == "wyslano") { $haslo = addslashes(strip_tags(htmlspecialchars($_POST['wyszukiwarka']))); $sel = mysql_query("SELECT `temat`,`tekst` FROM newsy WHERE MATCH(temat) AGAINST('$haslo'IN BOOLEAN MODE)") or die (mysql_error()); echo "<ul>"; While($row = mysql_fetch_array($sel)) { echo "<li><h3>".$row['temat']."</h3>"; echo "<p>".$row['tekst']."</p></li>"; } echo "</ul>"; } ?> Jak dodać do tego powiadomienie "nie znaleziono żadnych rekordów"? Nie mam pomysłu
Powód edycji: [thek]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Coś teraz patrze na tą wyszukiwarkę i ona nie spełnia obiecanych rezultatów: http://ownpage.pl/php/wyszukiwarka-pelnote...-uzyciem-union/
Na początku tam jest podane, że wychwytuje podane słowa z danego ciągu. Jednak gdy u siebie mam rekord o tytule "dddd", to gdy wpiszę w wyszukiwarkę "ddd", to nie znajduje mi tego rekordu, a powinno. Co jest nie tak? to samo jak mam rekord "dddd", a wpizse "ddddd" to tez nie znajduje. I tak nawiasem mówiąc, to gdy dodałem tego ifa:
to gdy znajdzei rekord, to wyswietla i rekord i powiadomienie, ze nic nie znalazło. Co jest nie tak? Ten post edytował Pcbecaw 23.06.2011, 18:27:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Primo: 90 postów i wciąż złe bbcode - wstyd
Secundo: elementarne braki znajomości manuala w dziedzinie funkcji mysql_* Dlatego [DIY] i zamykam. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
empty($row)? rajciuś, Mackos, piłeś nie postuj....
![]() mysql_num_rows() zwraca liczbę wyników. warto by sie tym zainteresowac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 18:16 |