![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pzdr. byther, the [oo(p]rogrammer) -------------------- Sygnaturka: jest
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat(Sh4dow @ 2004-06-15 15:31:27) Proponuje zmienic temat na bardziej pasujacy. W innym przypadku temat zamkne lub wyladyje w smietniku. To jest hydepark, prawda? No i dlaczego temat nie pasuje? [oop] jest? Jest. Jest Bóg? "class bog" - jest, a do tego całkiem religijna natura algorytmu/komentarzy. Seksualizm osób? Jest, bo wszystkie klasy dziedziczą po klasie "osoba", a na koniec pada stwierdzenie o seksualności własnych "rodziców". A "jak NIE programować"? Bo to jest przykład na to, że gdy za bardzo starasz się oddać rzeczywistość, możesz dojść do tak paradoksalnych wniosków. No i należy pamiętać o sprawdzaniu zmiennych, typów i takich tam... Nadal pzdr. byther -------------------- Sygnaturka: jest
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lubie stwierdzenia, ze to przeciez Hydepark, wiec nie obowiazuja cie zadne reguly ? Ciekawe podejscie do zycia, pozatym jesli chcesz tak bardzo trzymac sie swiata, to czy widziales kiedys zeby para homosexualistow, poczeła dziecko ? I nie mowie tutaj o laboratoryjnych szczurach. Wiec musisz przyjac zalozenie ze to nie sa rodzice biologiczni, lecz prawni opiekunowie.
I czy ten temat ma byc pokazaniem jak NIE programowac? troche to wszystko zakrecone nieuwazasz? -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
średnio mądry i premyślany przykład. Choroba - nawet nie śmieszny :/
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż, pewnie nie podoba się wam, bo powstał bez paru spotkań developerów
![]() ![]() A mi się podoba, bo w zalewie beznadziejnych postów (jakieś 90% takie jest) na forum wreszcie trafiło się coś ciekawego. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Halinów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(spenalzo @ 2004-06-15 17:53:54) A mi się podoba, bo w zalewie beznadziejnych postów (jakieś 90% takie jest) na forum wreszcie trafiło się coś ciekawego. Chociaż raz coś wymyślnego i dość pożytycznego :roll2: -------------------- Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mnie z gruntu Potęga wczechwłodna, Mądrość najwyższa, Miłość pierwotna; Starsze ode mnie twory nie istnieją, |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie też się podoba. Temat jest przedstawiony w postaci skryptu. Ciekawe dlaczego autor tak zrobił ale jest wiele odpowiedzi, np. jest to forum o php i jest przedstawiony w postaci kodu zeby ludzie czytajac lepiej go zrozumieli
![]() Spoko naprawdę ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lecz autor nadal nie zaszczycil nas odpowiedzią, o co chodzi w opisie tematu. Bo jest tam wyraznie napisane Jak NIE programowac. A skrypt w sumie nie przedstawia nic soba szczegolnego.
Zreszta podobnych skryptow o samochodach, sklepach i lidziach, mozna znajesc wiecej na necie. Wiec co tu takiego powalajacego, procz dziwnego tematu ? -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podepnę się pod post m5910...
@Sh4dow: spokojnie... napij się cherbatki... odpocznij trochę... ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...popieram m5910
![]() php przedstawiony w ciekawy sposob -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Hahaha... ale sie ubrechtałem...
Taki kod by sie nadawał na nasz niedany konkurs o OOP - niezle pomyslane, musze przyzac. Pomyslcie jak musi byc skonstuowany kod Matrixa a zrozumiecie, ze powyzszy listing wcale nie jest taki glupi na jakiego wyglada. Gratuluje pomyslu autorowi - i zachecam do rozwijania algorytmu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepsze jest to, że kod działa i sądze, że jest jak nabardziej poprawny z punktu widzenia programowania
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Sh4dow... Przeczytaj uważnie mój poprzedni post, bo tam wytłumaczyłem: aby uniknąć niektórych błędów algorytmicznych (lub merytorycznych) należy pamiętać o np. sprawdzaniu typu lub wartości argumentu. Ja w swoim przykładzie nie zastosowałem czegoś takiego; to jest "emulacja" myślenia prostego człowieka i niczego wielkiego nie możesz spodziewać się po prostym człowieku.
![]() Przyznaję, że spodziewałem się więcej odpowiedzi w stylu Sh4dowa. Dzięki Wam Panowie za aprobatę. Postaram się, by moje ewentualne następne przykłady kodu również były ciekawe. ![]() "Uczyć poprzez zabawę, bawić się poprzez naukę." - chyba zaczynam brzmieć pretensjonalnie... ![]() pzdr. byther Ten post edytował byther 16.06.2004, 07:43:28 -------------------- Sygnaturka: jest
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam sie za bardzo na oop ba nie znam sie wcale, a ten skrypt był zabawny i cos niecos mi podpowiedział wiec czemu nie? Jestem na tak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cała Symfonia Jurka Grębosza opiera się na takich, z życia wziętych, przykładach. No i została uznana za bestseller wśród polskich książek o C++. Wszyscy ją chwalą jak mogą. I prawda jest taka, że dzięki temu nauka przychodzi 2x łatwiej. A więc więcej takich przykładzików
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:21 |