![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie mój skrypt weryfikuje cookies, sesję oraz ip (wraz z wykrywaniem proxy) użytkownika sprawdzając czy już z korzystał z pewnych funkcji portalu. Aby zabezpieczyć swój skrypt w jeszcze większym stopniu (mam dużo użytkowników omijających aktualne ograniczenia) chciałbym zmusić javascript do generowanie hashu z numeru seryjnego płyty głównej lub coś w tym stylu (niestety nie znam możliwości tego języka).
Gdybyście byli tak uprzejmi i podpowiedzieli mi czy możliwe jest wykonanie czegoś takiego. Ewentualnie będę próbował generować hash z nagłówków wysyłanych przez przeglądarkę oraz początku adres IP (przy zmiennym bardzo często pierwsze 2/4 cyfry pozostają takie same). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 2 Dołączył: 13.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co mi wiadomo
![]() google: OSI TCP/IP LAN Ten post edytował northman 23.06.2011, 12:31:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To też będzie do pominięcia.
Myślę, że nie ma zabezpieczenia który nie byłby do ominięcia. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim wszystko co masz w JS twoi userzy też mają w JS
![]() Może pobaw się w konfiguracje serwera ![]() ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:26 |