![]() |
![]() |
--Marian-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Załóżmy że mam formularz składający się z 5 pól input i tyle samo select. Chciałbym żeby do pola typu text (input) przepisywana była wartość pola select.
Taki przykład znalazłem ale problem w tym że formularz ma ich 5, jak zmieniam jedno, zmieniają się wszystkie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
akurat w tym przykładzie nie widzę żadnego "javascriptu" który by to robił.
wartość selecta możesz odczytać tak : var wartosc = document.getElementById('id_selecta').value; a przypisać do inputa tak: document.getElementById('input_id').value = wartosc; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Roman-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie ma JS bo go właśnie potrzebuję.
OK o pobraniu wartości z elemntu o konkretnym ID wiem jak tylko że identyfikator będzie z bazy (za każdym razem inny) jedyne co łączy je to że ID z par select - input są takie same, mają inne prefiksy. Jak wspomniałem znalałem tu na forum podobne rozwiązanie na JQuery i działa tylko że zmienia we wszystkich polach a ja chcę żeby [select 1] zmieniał tylko w [input 1] itd. |
|
|
--Roman-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 05:40 |