![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam problem z zalogowaniem się do serwera MySQL. Wszystko działało normalnie i nagle przestało :/ Teraz, gdy się chcę zalogować poprzez konsolę za pomocą mysql -u root -p, po podaniu dobrego hasła pokazuje mi: Cytat ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) Szukałem podobnych przypadków na necie i wszędzie opisują, żeby zresetować hasło. Tak też i robiłem kilkakrotnie, teoretycznie z pozytywnym skutkiem, jednak mimo tego, nie mogę się zalogować. Jedynie działa, gdy jestem w trybie bez hasła :/ Dodam, że serwer działa pod OpenWRT. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może spróbuj usunąć cookie...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie cookie? Łączę się z routerem po SSH z konsoli.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś miałem podobny problem, z tym że łączyłem się poprzez przeglądarkę i phpMyadmin. Skoro łączysz się z konsoli to pomysłu brak
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
I wywalało Tobie błąd przy połączeniu z bazą z powodu cookie? Co do mojego problemu, to przeinstalowywałem paczkę mysql-server i konfigurowałem ją na nowo, ale problem dalej zostaje :/
|
|
|
![]()
|
|
Po takiej operacji wszystko wróciło do normy, może robiłem coś jeszcze ale już nie pamiętam - w każdym razie efekt był.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:48 |