![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc przy wykonaniu zmiennych. Miało by to polegać na tym, że używamy jednego szablonu do wielu treści. Nie jestem bardzo obeznany w tych wszystkich skryptach, ale podstawy znam. Zmienne wiążą się pewnie ze stworzeniem bazy danych lecz sam nie wiele wykonam. Czy jest ktoś kto mógłby mi pomóc?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Szczerze powiedziawszy zupełnie nie rozumiem co chcesz osiągnąć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc przy wykonaniu zmiennych.{} Nie jestem bardzo obeznany w tych wszystkich skryptach, ale podstawy znam. No hej ![]() Wydaje mi się jednak, iż nie znasz podstaw... Zmienne czy też może CMS, template, baza danych?? Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc nie wiem jak CI to opisać, ale spróbuję. Chodzi o to, żeby do każdego tekstu nie tworzyć od razu nowej podstrony, tylko do jednego szablonu przypisać kilka treści. Mam 400 róznych elementów i trudno by było tworzyć dla każdego oddzielną podstronę, teraz mnie rozumiesz? Jeśli nie to looknij tu:
http://tibiatool.cba.pl/items+id+lista.php?i=1 << kązdy element ma przypisany swój nr i korzysta tylko z jednego szablonu @edit: Jestem samoukiem i trudno jest mi pojąć to wszystko, sorry Ten post edytował aveer 22.06.2011, 13:17:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
get + include + if + file_exists
przeczytaj, zobacz, przemysl odpowiedz znajdziesz sam ![]() Ten post edytował Hpsi+ 22.06.2011, 13:18:01 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ktoś mogłby opisac jak zrobić to od podstaw? Tak kroczek po kroczku, bardzo bym prosił. Powiem szczerze - sam nie wiem jak to zrobić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli nie znasz podstaw zapraszam: Temat: linkiKursy dla poczatkujacych
-------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W teorii:
1. Zorganizuj bazę danych lub inne źródło danych, gdzie będą przechowywane (są przechowywane) dane na temat produktów. Wygoogloj w tym celu kurs mysql np. Tip - Zainstaluj np. Zend community server z mysql'em 2. Zrób sobie małą próbę, czyli pobierz (czy to z bazy, czy to z innego źródła) dane jakiegoś produktu i wyświetl je. Wygoogloj w tym celu kurs php + html + css Tip - Każdy produkt ma unikalny ID, wykorzystaj to. 3. Dowiedz się jak pobrać zmienną z paska adresu. Tip - Przyda Ci się również sesja. Wszystko to możesz znaleźć w manualu - php.net 4. Mając przefiltrowaną zmienną z paska adresu, pobierz dane produktu z wcześniej stworzonej bazy/źródła danych (jakaś strona...) i wyświetl to w "szablonie". To wszystko. Kroczek po kroczku. -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:38 |