![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Na komputerze lokalnym wszystko jest ok, jednak kiedy wgrałem stronę na serwer pojawia się problem.
na początku tworzę sesje session_start(); po odświeżeniu strony lub przechodzeniu do następnej zmienia się session_id() Przypuszczam że coś nie tak jest z ustawieniami w pliku PHP.ini lub jest jakiś inny problem Co może być nie tak ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Ale session_id może się zmieniać i jest to normalne. Poczytaj ciutkę o regeneracji id. Kwestia jedynie ustawienia jak często serwer ma to robić. Możliwe, iż masz ustawione to na serwerze ze zbyt dużą częstotliwością. Ogólnie nic złego to nie powoduje. U mnie w firmie na produkcyjnych session_id zmienia się co jakoś 3 odświeżenia.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
W moim przypadku session_id zmienia się za każdym razem kiedy odświeżam stronę lub przechodzę do następnej.
W ustawieniach php wszystko wydaje się być ok. Jeszcze sprawdzę czy może to wina kodowania z tego co czytałem powinno być UTF-8 bez bom ustawienia w pliku php: session Session Support enabled Registered save handlers files user Registered serializer handlers php php_binary wddx Directive Local Value Master Value session.auto_start Off Off session.bug_compat_42 On On session.bug_compat_warn On On session.cache_expire 180 180 session.cache_limiter nocache nocache session.cookie_domain no value no value session.cookie_httponly Off Off session.cookie_lifetime 0 0 session.cookie_path / / session.cookie_secure Off Off session.entropy_file no value no value session.entropy_length 0 0 session.gc_divisor 100 100 session.gc_maxlifetime 1440 1440 session.gc_probability 1 1 session.hash_bits_per_character 5 5 session.hash_function 0 0 session.name PHPSESSID PHPSESSID session.referer_check no value no value session.save_handler files files session.save_path no value no value session.serialize_handler php php session.use_cookies On On session.use_only_cookies Off Off session.use_trans_sid 0 0 ps. działa ! Przyczyną było kodowanie - przekonwertowałem pliki PHP na UTF-8 bez bom i wszystko jest w porządku Ten post edytował olliv 22.06.2011, 12:51:51 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 04:34 |