![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, stworzyłem stronkę dla firmy w której pracuje i mam niezłą zagwostkę. Otóż moja strona działa zgodnie z oczekiwaniami na każdej przeglądarce oprócz IE. Po dwóch godzinach cudowania i przeglądania narzedzii developerskich IE natknełem się na ciekawe ustawienie "Tryb dokumentu" która posiada 3 ustaweinia:
-Tryb osobliwości -Standardy programu IE 7 -Standardy programu IE 8 Domyślnie zaznaczona jest pierwsza opcja. Po zmianie na którąś z pozostałych opcji strona działa tak jak powinna. Moje pytanie co to jest ten tryb osobliwości i jak wymusić aby strona otwierała się w standardzie IE 8. A najlepsze jest to, że wszystkie podstrony działają poprawnie a korzystają z tego samego wpisu ponieważ znacznik <head> jest w osobnym pliku i jest importowanyc do każdej z podstron. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zessaj IETester do testów. IE9 renderuje co prawda "pod 8, 7" - ale używa swojego silnika i nie odwzorowuje starszych przeglądarek "dobrze". CSS - to jedyne co prawdopodobnie Ci bruździ, może warto napisać osobny dla IE? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to juz tez miałem dopisane. Rozwiązałem już problem. Dla potomnych plik był zapisany z BOM po zmianie wszystko hula dobrze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:44 |