![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Skąd: RuskieJaKraina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Pytanie bardzo krótkie - jak mogę zabezpieczyć takie zapytanie:
W okolicznościach bardziej mi znanych używam jej następująco:
z góry wielkie dzięki.
Powód edycji: [thek]: Bo na to temat zasługuje z racji podejścia autora.
-------------------- Flash
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Skąd: RuskieJaKraina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim pytaniu nigdzie nie mogę się doszukać "poproszę o odnośnik do strony na której .... .. . . ." ![]() Sorry ale za wklejanie odnośników nie naciskam "Pomógł" zakładam że idąc na łatwiznę na to właśnie liczyłeś .. ... . Niestety .. Hołewer - odpowiedź już mam. Ten post edytował XhtmlProject 22.06.2011, 12:12:21 -------------------- Flash
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim pytaniu nigdzie nie mogę się doszukać "poproszę o odnośnik do strony na której .... .. . . ." ![]() Sorry ale za wklejanie odnośników nie naciskam "Pomógł" zakładam że idąc na łatwiznę na to właśnie liczyłeś .. ... . Niestety .. I tu się niestety mylisz. To co Ci wysłał crozin, to była pełna odpowiedź na Twoje pytanie, że nie chce Ci się wejść w link i poczytać to już twoja sprawa. Ale z bulwersem jeszcze do osoby która Ci pomaga... to już nietakt. -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Ale z bulwersem jeszcze do osoby która Ci pomaga... to już nietakt. Niesamowicie łagodnie to nazwałeś - nadajesz się na dyplomatę ![]() Cytat Sorry ale za wklejanie odnośników nie naciskam "Pomógł" Litości...Cytat Hołewer Litości x 2 ....Całokształt : litości x 3 ps: funkcja sprinf nie ma żadnego związku zabezpieczaniem zapytania. Nie bulwersuj się więc na przyszłość, jak nie rozumiesz bardziej doświadczonych użytkowników, tylko albo ich wysłuchaj i spróbuj zrozumieć ewentualnie dopytaj, albo przemilcz sprawę i miej nadzieję, że jak "podrośniesz" to zrozumiesz A już tym bardziej nie posądzaj innych, że lecą na Twoje żałosne POMOGŁ.
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
To nie ma znaczenia .. To jest forum - nie mylcie go z wyszukiwarką GOOGLE ...
Odnośników mogę sobie poszukać przez Google - na forum liczę "jak większość jego Użytkowników" na pomoc w postaci przykładu. Wklejenie odnośnika jest czystym LENISTWEM .. Podałem konkretny przykład, liczę na pomoc. Pomijając .. Wobec danych liczbowym i dat można używać neutralizujących funkcji sprintf() czy mysql_real_escape_string() jako zabezpieczenia zapytań. Dzięki temu interpreter PHP zrzutuje ciąg znaków na typ całkowitoliczbowy przy '%d' następnie dołączy wynik rzutowania do zapytania. Można pisać więcej . Tylko po co .. ![]() -------------------- Flash
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie ma znaczenia .. To jest forum - nie mylcie go z wyszukiwarką GOOGLE ... Odnośników mogę sobie poszukać przez Google - na forum liczę "jak większość jego Użytkowników" na pomoc w postaci przykładu. Wątpię, żeby Google na Twoje pytanie zwróciło Ci linka do metody PDO. Google szuka po frazach, a nie odpowiada na pytania. Pomijając ten fakt to jeśli Crozin Ci zaproponował konkretne rozwiązanie, opisane na podanej przez niego stronie to wg Ciebie powinien zaznaczyć całą stronę i skopiować ją tu na forum, żeby mógł liczyć na Twoje "POMÓGŁ"? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat To nie ma znaczenia .. To jest forum - nie mylcie go z wyszukiwarką GOOGLE ... Litości x 4 Odnośników mogę sobie poszukać przez Google - na forum liczę "jak większość jego Użytkowników" na pomoc w postaci przykładu. Wklejenie odnośnika jest czystym LENISTWEM .. Podałem konkretny przykład, liczę na pomoc. ![]() Crozin podał ci linka do rozwiązania. To nie było lenistwem, to była pomoc. Crozin nie zachował się jak google. Jeśli tego nie rozumiesz - kłócić się z Tobą nie będę. Uczciwie cię jednak ostrzegam, że następnym razem zostanie ci to "nagrodzone". Cytat Wobec danych liczbowym i dat można używać neutralizujących funkcji sprintf() Powtarzam to co napisałem wcześniej: sprinf nie ma nic do zabezpieczeń zapytań a już napewno nie na przykładzie który pokazałeś.Cytat Dzięki temu interpreter PHP zrzutuje ciąg znaków na typ całkowitoliczbowy przy '%d' następnie dołączy wynik rzutowania do zapytania. Tak, w tym sensie ma. Niestety w przykładzie miałeś inny sens, który akurat do zabezpieczenia miał się nijak. Za to "straszny" link, który podał Crozin miał dużo wspolnego z zabezpieczaniem.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Litości x 4 ![]() Crozin podał ci linka do rozwiązania. To nie było lenistwem, to była pomoc. Crozin nie zachował się jak google. Jeśli tego nie rozumiesz - kłócić się z Tobą nie będę. Uczciwie cię jednak ostrzegam, że następnym razem zostanie ci to "nagrodzone". Powtarzam to co napisałem wcześniej: sprinf nie ma nic do zabezpieczeń zapytań a już napewno nie na przykładzie który pokazałeś. Tak, w tym sensie ma. Niestety w przykładzie miałeś inny sens, który akurat do zabezpieczenia miał się nijak. Za to "straszny" link, który podał Crozin miał dużo wspolnego z zabezpieczaniem. Dobra, poziom obrony 4 latka - w tym sens miał, w tamtym nie miał - w innym może by miał ale przykład był inny więc nie miał sensu ... Odsyłam raz jeszcze do mojej odpowiedzi. Pozdrowienia i życzę zmiany sposobu myślenia przy moderacji działu .. -------------------- Flash
|
|
|
![]()
|
|
Zgodnie z pewnym powiedzeniem, umywam sie od dalszej dyskusji, bo faktycznie nie ma sensu. Sprawa wyjaśniona, sam sobie udzieliłeś odpowiedzi i to już w poście w którym pytałeś, naprawdę nie wiem po co pisałeś...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A ja, abstrahując kompletnie od tego co już napisano, zwróciłbym uwagę, że wpisanie w wyszukiwarce: sql injection prevent, jest niewiarygodnie trudnym wysiłkiem umysłowo-fizycznym (bo trzeba wpisać, klikać, a potem jeszcze czytać i zrozumieć
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:10 |