![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam bazę danych, zrobiłem kopie poleceniem dump teraz wgrywam poleceniem mysql -u user -p hasło -D baza < baza.sql Serwer ma 32GB ramu, baza wgrywa się do 32GB i cały proces zostaje zabity.... Podczas wgrywania obciążenie ramu rośnie.... Jak obejść ten limit ramu, jak wy wgrywacie takie duże bazy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Próbowałeś przez
? Z mojego doświadczenia to fajnie dzieli sobie plik na grupy rekordów jakie są wrzucane. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś przez
? Z mojego doświadczenia to fajnie dzieli sobie plik na grupy rekordów jakie są wrzucane. Tak, próbowałem, ale też zapisuje do pamięci RAM, i jak się pamięć skończy to też zabija procesy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozbij plik na kilka mniejszych, innej opcji chyba nie ma?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś wrzucałem baze danych tym ustrojstwem: http://sypex.net/en/ i swoją drogą pomogło mi. Tylko już nie pamiętam, czy musisz wcześniej tym zrobić kopie, czy można ją gdzieś wrzucić samemu. Pobaw się
![]() Ewentualnie zostają ci jeszcze jakieś menagery do zarządzania bazą zdalnie i nimi też można duże kopie przywracać. W phpmyadmin również jest opcja synchronizacji, nie wiem od której wersji, na serwerze mam wersje 3.3.9 i tam ta opcja synchronizacji jest, czy są na to limity też nie jestem w stanie ci powiedzieć. Będziesz musiał się pobawić odrobinę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź i zmniejsz max_allowed_packet.
oraz sprawdź co dokładnie powoduje problem, np zrób restore bez indeksów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:14 |