![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2011 Skąd: poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam w php można powiedzieć, ze brodze po dnie jeszcze i w związku z tym mam pytanie. Ktoś orientuje się jak przypisać dwie zmienne do jednego pola mysql?
Chodzi o to, żeby skrypt gdy użytkownik nie załączy pliku w formularzu, pobrał wartość przypisaną do tej samej nazwy pochodzącą z innego źrodla(java script), który jest apletem do nagrywania komunikatów bezpośrednio na stronie .... Już tłumacze :
. . . WIEC tak jak wynika z kodu. Pierwsza opcja 1 nagrywasz komendę czy głos apletem z osobnym potwierdzeniem upload czy send na serwer do pliku wskazanego w parametrze : <param name="uploadURL" value="wyslij1.php"> jak wyżej ... lub załączasz plik . Wiec przypisując ta sama nazwę do zmiennej można by to warunkiem zrobić i po kłopocie ale jak wcześniej wspomniałem aplet ma osobne potwierdzenie załadowania pliku... Pytanie brzmi... jak wyglądała by funkcja automatycznego kliknięcia w upload na aplecie wówczas wysyłającego zmienna do tego samego skryptu co inne zmienne do zapisu danych z formularza w czasie wysłania całego formularza. Próbowałem z wersji z <form action="wyslij1.php" method="post" enctype="multipart/form-data" onreset="if (!confirm('Czy na pewno chcesz wyczyścić cały formularz?')) return false"> <input type="hidden" name="userfile" value="message_12345.wav" id="userfile"> może źle coś podałem lub w złym miejscu ... tylko jeszcze jest wątek taki, ze może być wartość z apletu później wysłana niż sam formularz a miało by to byc razem zapisane do bazy mysql z reszta danych i czy nie przerwie skryptu. Myślałem, żeby wciskając upload zapisywać już dane z apletu na stronie php z formularza i przesłać już jako utworzona ukryta zmienna wraz z formularzem ; stąd spóby z polem hidden ...załącze jeszcze kod odbioru i weryfikacji w mojej ostatniej wersji. Będę walczył dalej ale jak by się nasunęły jakieś sugestie to był bym wdzięczny..... pozdrawiam nocnych marków . Kombinuje jeszcze, żeby wysłać wartość ze skryptu na bieżącą stronę z formularzem i potem po wysłaniu formularza ukrytej zmiennej hidden może w tę stronę ![]() ![]()
zmiennych w formularzu jest więcej ale nie ma po co ich wstawiać tutaj... Ten post edytował Daiquiri 22.06.2011, 19:59:10
Powód edycji: [Daiquiri]: Bez spacji... poprawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprecyzuj bardziej o co Ci chodzi.
może sprawdzić warunek
jeżeli jest puste to wstaw wartość domyślną -------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2011 Skąd: poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozwinąłem myśl bardziej szczegółowo w głównym oknie .....
Powód edycji: [phpion]: ort
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To rozwiń bardziej dodając poprawne bbcode. Nie bardzo wiem o co chodzi z tym bbcode . To jest moje pierwsze zapukanie na forum jakiego dokonałem w czasie mojej tzw "twórczości html/php" , wiec z żargonem mam mało obeznania. Czy da się jeszcze bardziej rozwinąć temat... hmmm można nawet doktorat napisać ale chciałem jak najbardziej treściwie i krótko wyjaśnić o co chodzi.. a co do literówki ... robił się ranek, rozpraszały mnie ćwierkające ptaki i wogóle każdy prawie czasem wpisze gdzieś "krzaka". Może jakieś pomysły się nasunęły komuś ..... niby są tu jakieś opcje muszę się pobawić bo może ci chodzi o włączenie kolorowania składni.... dla lepszej przejrzystości ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Tak, dodaj stosowne tagi do kodu. np. [php ] kod php [/ php] - oczywiście bez spacji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, dodaj stosowne tagi do kodu. np. [php ] kod php [/ php] - oczywiście bez spacji. Może to Ci się przyda - to. Podejrzyj źródło lub zajrzyj do dokumentacji. Ale chyba bez JavaScript się nie obejdzie. |
|
|
![]()
|
|
dodałem co wymienione ... nie wiem czy dobrze czy źle ... tutaj widać wszystko.... jaśniej się nieda:P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 18:14 |