![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam taki plik .htaccess:
chciałbym go rozbudować o obsługę subdomen działających na zasadzie: mojanazwa.domena.pl = www.domena.pl/index.php?nazwausera=mojanazwa chciałbym zachować aktualną możliwość maskowania linków, tzn domena.pl/rejestracja.html itp... Próbowałem dodać taki kod:
ale nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ma ktoś może jakiś pomysł jak to prosto zrobić? Z góry dziękuje za pomoc, northwest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyłączam się do prośby, też coś takiego potrzebuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli kropka nie należy do wyrażenia regularnego należy poprzedzić ją backslashem "\"
Aby poniższy wpis konfiguracyjny zadziałał na serwerze, to w ustawieniach dns dla domeny musisz mieć aktywny wildcard
Ten post edytował Tomek67 20.06.2011, 15:53:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czyli każdą nowo utworzoną subdomenę muszę dodawać tym:
RewriteRule ^(.*) http:// example.org/?user=%1 [QSA] (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) nie da się tego zrobić prościej, przez mod_revrite? da się to jakoś puścić przez index.php??(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hmmmm... zrobiłem tak:
i jak wpisuję w URL: mojanazwa.domena.pl - to wyskakuje brak strony.... Mogę włączyć wildcard - ale wolałbym tego uniknąć... kombinuję dodać: RewriteRule .* index.php i wtedy za pomocą php wyciągać z $_SERVER.. tylko powyższa reguła ubija mi poprzednie.... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) dobrze kombinuje? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:52 |