![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem ze ten temat się przewijał kilka razy na forum ale żadne rozwiązanie tam podane nie rozwiązało mojego problemu: Mam taki formularz narazie prosty: ![]() Uploaded with ImageShack.us i do niego podpięty skrypt PHP który wysyła maila do mnie i na adres podany w formularzu jako potwierdzenie ze się coś takiego wysłało:
Problem w tym ze mail przychodzi jako UTF-8 tylko polskie znaki się pojawiają tylko w tekście który jest przesyłany jako HTML, natomiast to co jest przesyłane co ktoś wpisał do formularza to tam się pojawiają krzaczki. Wygląd maila: ![]() Uploaded with ImageShack.us Jak widać w kodzie mam wpisane
ale to tylko pomaga dla tekstu który jest ręcznie wpisywany żeby szedł na maila. Dzieki z góry za pomoc, bo przy formularzu zostały mi tylko 3 rzeczy i mógłbym skończyć już stronę ![]() Ten post edytował dojek 20.06.2011, 14:55:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz może źródło strony w otrzymanym mail'u . I o ile dobrze pamiętam mail to zwykła strona html , więc może daj head body itd , razem z odpowiednimi znakami.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz może źródło strony w otrzymanym mail'u . I o ile dobrze pamiętam mail to zwykła strona html , więc może daj head body itd , razem z odpowiednimi znakami. Cześc, dzieki za pomoc, jednak bede Cie musial prosić o rozwinecie tematu bo nie wiem za bardzo jakbym mial to zrobic:
w tej linijce mialbym cos takiego wstawic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Man na myśli źródło otrzymanego mail'a , tam jest prawdopodobnie błąd , zapuść na to w3validator i może się czegoś dowiesz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przede wszystkim, nie wywołuj dwa razy klasy?Po co?Php mailer ma metody mi takie jak:
jak wysyłasz tą samą treść, jeżeli chcesz wysłać różną, po send() użyj
i nadpisz body. co do twojego problemu, uzupełnij html , i ew zobacz co dostajesz w nagłówkach maila.Powinieneś mieć gdzieś na skrzynce możliwość podglądu tego. -------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
podaje efekty:
a przychodzi cos takiego:-(: ![]() Uploaded with ImageShack.us anyone? Ja ciagle z tym sobie nie moge dac rady ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 18:40 |