![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem sobie prosty skrypt wyświetlający galerię:
i co najlepsze działa bez problemu. W momencie kiedy inluduje ten plik z galerią wyskakuje mi taki komunikat: Nie wiem za bardzo dlaczego wyskakuje owy problem, bo bez inludowania działa prawidło, gdy chodzę bezpośrednio na plik to galeria się wyświetla. Z góry Wielkie Dzięki, Pozdrawiam, KudełczaK -------------------- Pozdrawiam,
KudełczaK bartosz.cba.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 12 Dołączył: 4.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dodaj na początku skryptu:
echo getcwd(); I sprawdź co wyświetla gdy includujesz i gdy nie includujesz tego skryptu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To samo tylko, że na początku dodana jest jeszcze linijka:
C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon Ten post edytował KudelczaK 19.06.2011, 15:29:12 -------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 12 Dołączył: 4.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warningi które Ci się wyświetlają oznaczają, że dany katalog nie istnieje.
Tak domyślałem się tylko, że skrypt w którym includujesz skrypt galerii i sam skrypt galerii są w różnych katalogach. W tym wypadku getcwd() powinno zwrócić inne ścieżki zależnie czy wyświetlany jest podczas includowania, czy jeśli wywoływany jest bezpośrednio. No, ale skoro katalogi: C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon\obrazki i C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon\miniaturki istnieją ![]() Ten post edytował aachi 19.06.2011, 15:49:06 |
|
|
![]()
|
|
katalogi istnieją, gdyż w bezpośrednim linku galeria się wyświetla....
Może w złym miejscu umieściłem temat, zamiast przedszkole powinienem dać w dziale PHP?? ![]() Ten post edytował KudelczaK 19.06.2011, 17:31:28 -------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a spróbuj tak:
Ten post edytował ano 19.06.2011, 17:33:30 -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
Skopiowałem, Wkleiłem, uruchomiłem i ....
Warning: opendir(../obrazki) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon\architektura\index.php on line 5 Warning: readdir() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon\architektura\index.php on line 6 Warning: closedir() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon\architektura\index.php on line 14 -------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Spróbujmy jeszcze raz... Podaj pełne ścieżki np C:/www/stronka/costam/obrazki/
1) Podaj katalog gdzie masz obrazki na dysku. 2) Podaj katalog i nazwę pliku w którym masz skrypt z galerią. 3) Podaj katalog i nazwę pliku w którym masz skrypt z plikiem w którym includujesz skrypt z galerią. |
|
|
![]()
|
|
1. C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon\architektura\obrazki
C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon\architektura\miniatury 2. C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon\architektura\index.php 3. C:\wamp\www\Strona_dobry_szablon\index.php -------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tego:
-------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
WIELKIE DZIĘKI DZIAŁA
Chodź mam jeszcze mały problem... Nie wyświetlają mi się strzałeczki do przechodzenia między zdjęciami i krzyżyk. Czy w tym poście kontynuować czy napisać nowy?? Ten post edytował KudelczaK 20.06.2011, 18:53:56 -------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:55 |