![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Przejdę od razu do rzeczy. Poniżej znajduje się (mam nadzieję) obraz z moją bazą danych. Nie wiem czy projekt jest dobry, więc proszę o wszelkie uwagi. Jeśli jednak względnie może być chciałbym prosić (bo już nie mam pomysłu) jak otrzymać taki oto wynik: Chcę wyświetlić wszystkie dostępne pytania dla danego użytkownika o danej nazwie testu Baza |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko stwierdzić, czy baza jest dobrze zrobiona. Nie wiadomo co konkretnie chcesz w niej przechowywać. Co do zapytania:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź
Zapytanie wygląda, że jest w porządku dlatego muszę stwierdzić, że coś nie tak jest w bazie. (wychodziły mi podobne wyniki) Zapytanie w obecnej wersji bazy zwraca mi o jeden rekord za dużo. Tutaj przykładowe dane dla tabel związanych z testem na których sprawdzam wyniki. (Testowalem dla testu o id 15 i userze o id 9) tabele_testy Oraz źródło do eksportowanych tabel: testy, testy_pytania, testy_user Może opiszę założenia: Założeniem jest przypisanie dla każdego użytkownika losowych pytań w danym teście (pytania losowane i dodawane są przez skrypt php) z tym, że pytania mogą się powtarzać. Ten post edytował dami86 19.06.2011, 09:42:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:02 |