![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello, korzystam z gotowej i popularnej klasy "class.upload.php". Z dodawaniem pojedynczych zdjec razem ze zmiana rozmiaru na male i duze z podzialem na katalogi problemu nie mam, prezentuje sie to tak:
Ale! nie mogę pojąć w jaki sposób przerobić dodawanie zdjec w trybie multi (czyli 3zdjecia na raz) w sposób, aby również były zmieniane rozmiary na małe i duże z podziałem na katalogi, ktoś mądry kto zna się na PDO pomoże?
-------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z ciekawości, co ma PDO do upload'u zdjęć? Poza tym nie dałeś klasy.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma to, że ten skrypt uploadu zdjęć jest w PDO, a ja bardziej kumam czysty PHP, który niestety jest już na wymarciu. Widziałem i testowałem skrytpy uploadu kilku zdjęć w PHP, ale jeden był z roku 2004 a drugi z 2008 więc sobie odpuściłem. Nie mogę wkleić całości bo jest więcej opisów niż kodu i post jest za długi, jest to niestosowne bo to ja oczekuje pomocy, ale tu jest adres tej klasy z dużą ilością informacji verot.net/php_class_upload.htm
Za pomoc z góry dziękuję, na pewno przyznam pkt-pomógł i wstawię linka do strony w stopce mojego forum na 2 tygodnie (dziennie ~5k odwiedzin). Serio mi zależy a nie chcę korzystać z innych gotowców. -------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma to, że ten skrypt uploadu zdjęć jest w PDO, a ja bardziej kumam czysty PHP PDO to biblioteka, z której korzystasz jak ze wszystkich innych dostępnych w PHP. Nie wiem co ma PDO do "czystego" PHP. ;] który niestety jest już na wymarciu. PHP na wymarciu? Jeszcze długo nie. Serio mi zależy a nie chcę korzystać z innych gotowców. Rzuciłem wzrokiem na ten kod, nowy to on się raczej nie wydaje, świadczy o tym sama "obiektowość" tej klasy. Stare "var", brak modyfikatorów dostępu, jednym słowem znajdź coś innego. ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Fifi209, wymądrzanie się pozostaw dla innych - mądrzejszych, jeśli nie umiesz rozkminić prostego zdania. "Czysty PHP" znaczy bez bibliotek i to miałem na myśli, to po pierwsze, a po drugie, PDO ma tyle do PHP co po pierwsze <-. teraz też nie rozumiesz prawda?
PHP absolutnie NIE jest na wymarciu, tu chodziło mi bardziej o pisanie strukturalne - przestarzałe, obecnie można stwierdzić, że standardem jest pisanie kodu obiektowego - zaprzeczysz? Za Twoją ostatnią uwagę (jedyną na temat) dziękuję, ale pozostanę przy tym kodzie. A żeby mój post nie podchodził pod błachą reanimacje tematu czy flame w Twoim kierunku, napisze że sam do tego doszedłem analizując krok po kroku każdą linie... rozwiązanie jest banalnie proste - może komuś kiedyś się przyda:
Ten post edytował fr33d0m 21.06.2011, 22:53:49 -------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:19 |