![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem sobie prosty warunek - $('#lightbox_content h1:contains("opis")').addClass('test1'); ... i niby wszystko było by ok, gdyby tylko nie to, iż sam div o id=lightbox_content, który może zawierać h1 z treścią opis, nie pokazuje się od razu po załadowaniu strony, a dopiero po kliku kliknięciach, nowym boxie który się pojawia, podejrzewam że taż jQuery czy ajaxem jest tam treść dodawana ... w związki z czym, czy jest jakaś możliwość żeby np. co jakiś czas jQuery sprawdzać czy dany warunek zaistniał, czyli coś o id=lightbox_content, a w nim h1 zawierający treść 'opis' ? I jeżeli warunek w końcu wystąpi, to wtedy podejmował jakąś akcję, czyli w tym wypadki dodawał klasę test1? Pozdrawiam, i z góry dziękuję za wszelką pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
setInterval
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super, działa ekstra ... a powiedz mi jeszcze, jak to wygląda z obciążeniem procka przez coś takiego? Oraz jaki najmniejszy czas mogę ustawić, aby komuś kto na Pentium II jeszcze rządzi, nie zamulało kompa
![]() edit/ Ok, zmajstrowałem taki kod, plus dodałem do niego licznik czasu:
I mam problem z funkcją odliczanie(), po krótce wyjaśnię co tam się znajduje. W zmiennej x mamy jakąś przyszłą datę, a raczej przyszłą godzinę, gdyż od tej obecnej będzie ona najprawdopodobniej odbiegać od kilku minut + sekundy, do max kilku godzin + minuty + sekundy, w zmiennej z jest różnica pomiędzy tą przyszłą godziną a obecną datą, czyli jest tam różnica tych kilku minut, czy kilku godzin, natomiast w zmiennej n mamy obecną datę. Wszystko z pomocą getTime() zamienia się na ilość sekund, po czym zmienne z i n chcę do siebie dodać, aby z powrotem otrzymać tą przyszłą godzinę ... wszystko było by ok, i to działa nawet prawie dobrze, tylko że tutaj jedynie sekundy i minuty się zgadzają, godziny mają jakąś kosmiczną kilku-cyfrową liczbę, nawet jak je podzielę przez 24, to i tak mi reszty nie zostaje tyle ile powinno być ... Ogólnie co chcę zrobić, w zmiennej czas mam datę i godzinę, w zmiennej zegar mam samą godzinę ( tą przyszłą ), w formacie hh:mm:ss , no i chcę, aby tą zwykłą nieruchomą tekstową godzinę, zamieniło mi na licznik ... tzn, jak odświeżam stronę, to widzę że np. coś będzie trwało 15minut jeśli się kliknie przycisk, i widzę godzinę już obliczoną ( obecną + 15min - pewnie php'em ), ja bym chciał aby ten licznik leciał dalej, abym bez odświeżania strony widział, że po odczekaniu przeze mnie 3 minut, sam koniec czegoś tam co ma 15minut, też się przesunie na stronie o 15 minut ... Może ja to robię od złej strony? Może tym getTime() w sekundach jest naokoło? No ale to był jedyny skrypt który liczy czas do przodu, a nie go odlicza do zera. Ten post edytował qqwwq 19.06.2011, 02:32:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:18 |