![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyciągnąć z URL'a stringa po #? Wiem, że zwraca to funkcja parse_url" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual w kluczu 'fragment', ale nie mogę w żaden sposób zautomatyzować tego tak, żeby skrypt sam pobierał cały adres. Żadna z wartości $_SERVER nie zwraca mi tej części, maksymalnie co otrzymuję z adresu np. http://localhost/test.php?i=2#coś to http://localhost/test.php?i=2 - brakuje #coś...
Z góry dzięki za wszelką pomoc. -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
to chyba dlatego ze #cos jest informacja dla przegladarki [a php jest wykonywany postronie serwera] co ma pokazac po wyrenderowaniu strony ... tam nie da sie przekazac niczego uzytecznego [dla php] wiec raczej sie nie da do tego dojsc ... mozesz sprobowac odczytac to w js i wstawic sobie do cookie a potem to odczytac z poziomu php .. pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Chyba jednak łatwiej by było zmodyfikowac adres
![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tak właśnie zrobiłem... Po długim studiowaniu manuala doczytałem w którymś z komentarzy, że wyciągnięcie tego stringa z poziomu php jest niemożliwe
![]() Przypuszczam, że orson ma racje, chociaż myślę, że dołożenie jednego klucza do $_SERVER czy zmodyfikowanie któregoś nie byłoby jakimś wielkim problemem, no ale to już moje pobożne życzenia ![]() Dzięki wszystkim za pomoc -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(czachor @ 2004-06-15 10:23:09) myślę, że dołożenie jednego klucza do $_SERVER czy zmodyfikowanie któregoś nie byłoby jakimś wielkim problemem Ja myślę, że dołożenie klucza do $_SERVER nie byłoby możliwe. Wydaje mi się, że to co jest po znaku # w adresie nie jest wysyłane do serwera przez przeglądarkę. Więc aby uzyskać tą informację w php należałoby najpierw zmienić zachowanie wszystkich przeglądarek, a dopiero potem dokładać klucz do $_SERVER ![]() -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:59 |