![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , piszę stronę w php.
Kod jest dość długi. Dla zwiększenia czytelności postanowiłem importować część kodu z plików zewnętrznych (*php) Za pomocą include(nazwa.php); Co dziwne,gdy zastosowałem tą funkcję include,by wczytać plik z kilkadziesiętnymi zmiennymi z przypisanymi wartościami to nie było problemu. Ale gdy importuje plik php o takiej np. zawartości (łapka "Lubię to" z FB):
To na stronie pojawia się: $fb=' TUTAJ ŁAPKA LUBIĘ TO,KTÓRA NIE MA PRZYPISANEGO LINKU KTÓRY CHCIAŁEM - JEST PUSTA '; echo $fb; Jak widać kod nie jest interpretowany jako kod php tylko jako zwykły tekst. Dlaczego? Co zmienić ,żeby działało? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a na pewno w załączanym pliku otworzyłeś znaczniki? Tzn kod umieściłeś między <?php i ?> ?
Bo w tym co pokazałeś, tego brakuje, czyli powinno być:
Zamykać nie musisz, ale pamiętaj, żeby zacząć od <?php, lub <? (jeśli masz short tags na serwerze) ![]() No i chyba temat bardziej na przedszkole ![]() Ten post edytował Daimos 18.06.2011, 17:25:34 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Ale jaja"
Wcześniej jak dawałem <?php to nie działało,a teraz sprawdziłem jeszcze raz i wszystko śmiga ![]() Dziękuje i pzdr Temat do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:36 |