Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP][HTML][inne]Jedna strona kilka domen
novicjan

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie,

W związku z tym iż jest to mój pierwszy post na tym forum jeżeli pomyliłem dział serdecznie przepraszam, ale również proszę o wyrozumiałość w ewentualnym pojechaniu mojej osoby (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Mam nadzieję,że pomożecie mi na odpowiedz na pytanie, które dręczy mnie już jakiś czas, a mianowicie: Czy jest sens stosowania kilku domen pokrewnych do jednej i tej samej strony www, czy za to można dostać bana od golgla jeżeli wszystkie domeny są przekierowane na ten sam adres główny witryny (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Czy warto pozycjonować takie domeny, pod dane frazy, które i tak przekierowane są na adres główny strony (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
peter13135

-----

Chyba nie ma sensu. Lepiej wypozycjonować jedną a dobrze, niż kilka słabo. Lepiej żeby userzy rozpoznawali cię po jednej domenie. Druga sprawa, google (chyba, może teraz się coś zmieniło) będzie brać pod uwagę tą najlepiej podlinkowaną domenę, a resztę będzie ignorować. bana chyba nie dostaniesz.
+Quote Post
novicjan

-----

ja wiem o tym podlinkowaniu pod głowny adres (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ale te domeny są takie dosyć prostackie typu, że ludzie wpisują je prosto w wyszukwiarkę często, a nie poporzez szukanie w gogle typu no nie wiem np: "sprzedamaudi.pl

i dlatego się zastanawiam czy linkować je do innych podstron, czy po prostu tylko i wyłącznie do strony głównej i jaki jest to efekt w postaci ewentualnego bana google? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:49