![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod
i teraz ajax
i teraz są 2 problemy 1. jak kliknę kilka razy wcztaj to w divie id="ajax" pojawia się <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> a powinno się pojawić raz bo przecież przy ajaxStop mam remove i to rzeczywiście działa tylko że w taki sposób że usuwa mi te wszystkie, ale jak znow klikne wczytaj to pojawia się znów o jedno więcej i znikają po wczytaniu. a drugi problem to taki że jak kliknę Zapisz to się pojawia coś takiego <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Zapisuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Zapisuję</div> <div class="loader">Zapisuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Zapisuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Zapisuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Zapisuję</div> <div class="loader">Wczytuję</div> <div class="loader">Zapisuję</div> i to samo jak kilka razy to sie też klika razy pokazuje:/ chciałbym aby to się pojawailo tylko raz i żeby ajaxStart był oddzielony między przyciskami czyli jeśli 1 przycik to dziala tylko jeden ajaxStart a nie oba. PS. nie piszcie mi o rozwiazaniu typu loader.show(), loader.hide() dlatego ze ja tych przycisków mam 20 Ten post edytował neo1986kk 17.06.2011, 21:56:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie znam się na jQuery, ale czy zamiast append nie możesz zrobić coś takiego (na wzór js)
Kod div.innerHTML = 'wartosc' ?czyli, żeby nie dopisywać wartość, tylko przypisać nową wartość. drugi sposób, może sprawdź czy div ma już wartość $loader1, lub czy jest pusty za pomocą funkcji empty jeśli się okaże że nie ma wartości, to dopiero wtedy dodawaj ten tekst do diva trzeci sposób. Kod czy $('.loader').remove(); nie powinno być przed :Kod $('#ajax').append($loader) Wybacz, za niefachową odpowiedź ale nikt nie odpowiedział przez tyle czasu, więc mam nadzieje, że i moja odpowiedź się przyda. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki:) ale zrobiłem to jeszcze inaczej, poprostu w funkcji dałem warunek że po kliknięciu pokazuje a przy wywołaniu ajaxa usuwa tego diva:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:18 |