![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem tutaj pierwszy raz i potrzebuje pomocy bo od strony informatyki jestem laikiem wiec prosze o wyrozumiałość.
Wiec mój problem polega na tym że zakupiłem domene ( lolo.com ) na stronie nazwa.pl , a hosting na netmark.pl. I teraz to co mi sie udało zrobić to zalogowałem sie na konto strony nazwa.pl tam gdzie jest domena i wpisałem dnsy z hostingu.A hosting ma domene głowna pisana (lolo.com). Wchodze na ftp i w katalogu publick_html wgrałem sobie pakiet opencarta. Wchodze do Mozilli i wpisuje na pasku www.lolo.com/install i co mi wyskakuje ;/ "Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie." O co w tym chodzi.(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) P.S A i jeszcze jedno zapomniałbym dodać że w działach "Domeny Podpięte" nic nie dodawałem w opcji "Domeny Zaparkowane" probowalem dodać domene czyli --> lolo.com wyskakuje mi błąd (Wystąpił problem podczas tworzenia domena zaparkowana. Pokaz Szczegóły) i w "Przekierowania" też nic nie dodawałem. Jeśli jest coś źle zrobione to proszę o wskazówki co zrobiłęm źle i jak najszybciej i najłatwiej zrobić tak aby domena "lolo.com" była moją strona www. Czekam na pomysły i pomocne mi odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TUCOWS potrzebuje do 48 godzin na "zmianę" danych. Jakie dane dns wpisujesz dla domeny? Jedynie co musisz wpisać to minimum 2 "nameservers" - mają najczęściej postać: nsblabla.com
Po tym zabiegu powinieneś zaparkować/przypisać domenę u siebie na serwerze. Nie wiem jak to na dzielonych hostingach, ale na dedyku ustawiasz BIND DNS - strefy dns i śmiga... Na dzielonym powinno być o wiele łatwiej - parkujesz i powinno działać. Specyficzne dla dostawcy problemy: z nimi powinieneś uderzać na forum dostawcy hostingu/do niego - pomoc techniczna etc. To jest forum PHP (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już zrobiłem i sobie poradziłem ... ale dziękuje za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:27 |