![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, prosiłbym o jakieś linki do gotowych rozwiązań, tutorlialii skryptów dodających tr do table (dynamicznie).
Nie chodzi mi o pierwsze wyniki w google które już dawno widziałem, tylko sprawdzone skrypty, ewentualnie, jakieś porady jak to napisać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kod jQuery('#idtabeli').append('<tr></tr>'); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmm, nigdy nie używałem bibliotek jquery, możesz pokazać więcej kodu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale to jest cały kod
![]() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie
jQuery('tabela') a jQuery('#idtabeli') lub coś innego po czym identyfikujesz tabelę. nie: <tr><td><input type="text"></td>/tr> a: <tr><td><input type="text"></td></tr> Pisz poprawny kod. Cytat 2 pytanie, potrzebuję jeszcze każdemu inputowi dodać kolejne id, jak to zrobić? No to zwiększaj jakąś zmienną o 1 i już.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok, a jak zrobić usuwanie, tylko ostatniego wiersza?
|
|
|
![]()
|
|
Kod jQuery('#idtabeli tr:last').remove();
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Świetnie, wszystko działa.
Teraz pytanie, da się usunąć ostatnie 2 wiersze? A drugie, np ustalić że nie da się usuwać jak zostały już tylko 3 wiersze?? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Teraz pytanie, da się usunąć ostatnie 2 wiersze? właśnie westchnąłem.... to już ostatni raz. next time pomyśl Kod jQuery('#idtabeli tr:last').remove(); jQuery('#idtabeli tr:last').remove(); Cytat A drugie, np ustalić że nie da się usuwać jak zostały już tylko 3 wiersze?? Policz ile jest tr. W tym celu polecam zapoznanie się z jQueryhttp://docs.jquery.com/Main_Page -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy Ci pomoże ale to , pisałem ostatnio na zajęciach w szkole ten skrypt :
dodaje wiersze i komórki i większa kontrola poprzez użycie funkcji :
Zamiast wierwszy WY zamiast komórek WX chyba że chcecie zmienne b, c ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 08:18 |