![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki kod:
Wygląda to tak: jeśli mam 5 postów to pokaże 1 stronę, jeśli 10 - 2, jeśli 15 - 3 strony ale jeśli mam np 11,12,13,14 postów to nadal pokazuje 2 strony a powinny być 3 (5+5+x). Nie bierze reszty z dzielenia pod uwagę. Tylko jak ukaże się 5 postów to wtedy pojawi się kolejna strona. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dzięki, chyba działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Taka drobna uwaga:
Cytat $wykonaj = mysql_query("SELECT * FROM argue WHERE waiting = '0'"); $max=mysql_num_rows($wykonaj)/5; Wiesz co ten kod robi? Ten kod pobiera z bazy milion rekordów tylko po to, by policzyć ile ich jest. Totalnie nieoptymalne. Liczenie rekordów pozostawia się bazie poprzez konkstrukcję: select count(*) from tabela Poczytaj o stronicowaniu, masa tego na forum, może nabierzesz lepszych nawyków. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dodałem
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.312/.../.../includes/pages.php on line 24 Co robię źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób sobie echo mysql_error();
-------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zobacz jak ja napisałem COUNT a jak ty napisałeś COUNT
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
poprawiłem ale zamiast liczby zwraca mi "array" próbowałem z mysql_fetch_array i mysql_fetch_assoc
|
|
|
![]()
|
|
array - tablica.
Funkcje których używasz zwracają właśnie tablicę. Z tej tablicy masz wyciągnąc to co cię interesuje -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod wygląda tak, działa więc chyba jest dobrze
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:06 |