![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką stronkę usermysql.php i taką stronkę editusermysql.php. Jak zrobić, żeby przy wywoływaniu stronki editusermysql.php ze strony usermysql.php zostały wysłane przy okazji dwie zmienne, które następnie mogę sobie odczytać i dalej ich używać w skrypcie zawartym w editusermysql.php?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
$_GET, $_POST
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakiś malutki przykład użycia
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eee... Podstawy PHP.
Odnośnik: http ://www.moja-strona.pl/index.php?zmienna=wartosc Kod:
Poczytaj również o przekazywaniu danych z formularza. Poza tym ciekawi mnie jakie to zmienne chcesz przekazać do editusermysql.php, bo moim zdaniem powinieneś przekazać tylko i wyłącznie id użytkownika i na tym id operować. |
|
|
![]()
|
|
No jeszcze nie sprawdzałem, które kolumny w tabeli mysql.user są kluczami. Jeżeli mówisz, że są użytkownicy ponumerowani, to masz rację wystarczy przesłać id. I tak też zrobię.
Apropo. Piszę stronkę, która będzie mogła konfigurować użytkowników mysql, ich przywileje, tworzyć nowych użytkowników i kasować. Takie centrum zarządzania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a na 1 stronie
Kod <form method=get action="DRUGI_PLIK.PHP">
<input type=text name=zmienna> <input type=submit value=ok> </form> |
|
|
![]()
|
|
Ale czemu:
przecież taka opcja wyświetli mi okienko do wpisywania informacji od użytkownika. Mojej zmiennej nie podaje użytkownik tylko strona ją generuje. Działanie mojej strony: Strona pierwsza wyświetla wszystkich użytkowników mysql. Przy każdym użytkowniku jest przycisk edytuj. Po jego naciśnięciu przechodzimy do strony z konfiguracją użytkownika. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy google naprawdę gryzie? Wiem, że niektórych z nas praca polega na oszukiwaniu googla (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) no ale każdy chyba umie z niego korzystać:
pierwsze strona wynikowa z hasłem: obsługa formularzy php: http://webmaster.helion.pl/index.php/php-obsluga-formularzy ... |
|
|
![]()
|
|
dzięki tego mi było potrzeba
apropo google, czasem lubię po prostu wymienić zdanie z ludźmi na forum... i tyle |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 03:22 |