![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Przechowuje zdjecia w katalogu: /home/users/osoba1/zdjecia/ - sciezka wewnetrzna serwera plik ktory je wyswietla znajduje sie w : /home/users/osoba2/ ale jest tez widoczny przez url. Mam problem jak powiazac zdjecia za pomoca sciezki wewnetrznej serwera aby sie wyswietlaly. Kombinowalem ale nie dziala mi. W literaturze tez tego nie znalazlem. THX za zyczliwe dusze ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem, czy o to chodzi, ale może po prostu:[php:1:cdf8770ded]<?php
$ścieżka_do_zdjęć = '../osoba1/zdjecia'; ?>[/php:1:cdf8770ded] :?: -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie wiem, czy o to chodzi, ale może po prostu:[php:1:492c61c797]<?php
$ścieżka_do_zdjęć = '../osoba1/zdjecia'; ?>[/php:1:492c61c797] :?: Nie do konca mi o to chodzi, Twój przyklad cofa do katalogu udostepnionego do ogladania, natomiast glebiej do serwera nie chce. Wiem ze ie jakos da ale nie mam pojecia jak. Dzieki za checi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob plik ktory bedzie otwieral zdjecie i wypluwal z odpowiednim naglowkiem od przegladarki. Adres bedzie wygladac tak:
/home/users/osoba2/zdjecie.php?name=foto.jpg A w rzeczywistosci skrypt otworzy sobie sciezke: /home/users/osoba1/zdjecia/foto.jpg Znalezienie tego na forum to nie problem - wpisz w wyszukiwarke np. readfile. :arrow: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=17364 (troche bedziesz musiec to przerobic) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:52 |