![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
j/w
Czy da się jakoś ustawić wpis w mysql który sam się usunie w ciągu 24h. Lub aby to zastąpić, jakimś niezniszczalnym cookiesem który się usunie w ciągu 24h. Bardzo jest mi to potrzebne. Piszę stronkę http://jackraymund.xaa.pl/aha/ . I pisze teraz zabezpieczenie które da bana na 24h po wejściu na dany link. Cookiesy odpadają i sesja też ponieważ można ją usunąć. -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesje wygasają.
Pozostaje Ci cron + skrypt php, który sprawdzi czas i ew. usunie bana. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysql ma wbudowany Event Scheduler. Jeśli masz do tego dostęp, polecam takie rozwiązanie
![]() http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/events.html http://blog.gabrym.pl/bazy-danych/event-sc...r-cron-w-mysql/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce wprowadzać w błąd, ale możesz zawsze wpisać godzinę np w time + ip użytkownika do bazy, i po prostu przy każdej wizycie gościa na stronie, najpierw odpalasz sobie zaptanie np
a zapiszujesz po prostu na zasadzie inserta gdzie time jest rowne time()+60*60*24; Ten post edytował Hpsi+ 15.06.2011, 21:26:20 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może evercookie?
Zwykły user raczej tego nie obejdzie. -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykły user raczej tego nie obejdzie. Jest też garstka "niezwykłych", więc lepiej baza ;] -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedynym znanym sposobem na obejście, choć nie testowałem, jest BleachBit.
Ale to przy założeniu, że wiemy, że zostaliśmy potraktowani evercookie. https://github.com/samyk/evercookie -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 21 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce wprowadzać w błąd, ale możesz zawsze wpisać godzinę np w time + ip użytkownika do bazy, i po prostu przy każdej wizycie gościa na stronie, najpierw odpalasz sobie zaptanie np a zapiszujesz po prostu na zasadzie inserta gdzie time jest rowne time()+60*60*24; To zapytanie usunie wszystkie wpisy ? Czy tylko jeden? bo co jak ktoś zrobi spam proxami?;/ evercookie odpada, proxy usuwa. Poza tym jakoś ta baza danych bardzo mi się podoba, statystyki widać itp. jak te zapytanie usuwa wszystkie wpisy to powinno być dobrze, ban ip 24h i gites każdy dostał pomógł Ten post edytował jackraymund 16.06.2011, 21:05:52 -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
proxy zmienia IP, nie rozumiem co to ma do ciasteczek?
Chyba, że nie łapię zasady działania proxy... http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer_po%C5%9Brednicz%C4%85cy -------------------- Pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
No tak, proxy ma zmienne ip. lecz pomoże się pozbyć 50% spamowania nimi. Aktualnie jest tak że można wchodzić przez proxy cały czas, i za każdym razem nabijają się punkty.
Zpaytam jeszcze raz, czy te polecenie usuwa jeden wpis czy wszystkie? -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie spełniające warunek.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No ładnie zabezpieczenie działa
![]() Chciałbym też się pozbyć nabijaniu poprzez hitfakera, słyszałem że można jakoś porty wykryć a wtedy wstawić odpowiedniego ifa wiecie może coś na ten temat? @edit np. ta strona zdradzila.pl , lucz0steam.pl jest zabezpieczone przed hitfakerem a moja ulega jemu :/ Ten post edytował jackraymund 16.06.2011, 22:45:22 -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
Ściągnij hitfakera, i zablokuj wszystkie ip które ma w bazie. ;]
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
:| hitfaker polega na wchodzeniu na strone z proxy, proxy jest w liście podanej w pliku tekstowym, codziennie przybywa jakieś HOHO proxy serwerów, nie da rady tak.
lista darmowych proxy http://nntime.com/proxy-country/ Ten post edytował jackraymund 16.06.2011, 23:40:14 -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
:| hitfaker polega na wchodzeniu na strone z proxy, proxy jest w liście podanej w pliku tekstowym, codziennie przybywa jakieś HOHO proxy serwerów, nie da rady tak. lista darmowych proxy http://nntime.com/proxy-country/ Wiem, więc jaki problem widzisz powiedzmy raz na tydzień wrzucić nowy plik z blokowanymi ip? Pamiętaj, lepszy rydz niż NIC. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze powiedziawszy też ten program nieźle mi szkodzi.
Zbadałem tablice SERVER i.. Dziwne jest, że w ogóle mi nie pokazuje w $_SERVER['REMOTE_ADDR'] IP z tej listy ![]() Wejścia z tego programu nie przekazują ciasteczek. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wiem, więc jaki problem widzisz powiedzmy raz na tydzień wrzucić nowy plik z blokowanymi ip? Pamiętaj, lepszy rydz niż NIC. no tak, właśnie odpaliłem sobie liste z 20k proxy i bana na dłuugi czas ustawiłem. Mimo wszystko jest wyjście ponieważ jak już mówiłem zdradzila.pl , klucz-steam.pl - te stronki się chronią przed hitfakerem. Z godziny na godziny są nowe proxy a stare wygasają. Ten post edytował jackraymund 17.06.2011, 09:29:53 -------------------- Wykonuje zlecenia na pobieranie danych ze stron i różne boty.
|
|
|
![]()
|
|
No to uaktualniaj co godzinę, pozostaje napisać skrypt, który pobierze co godzinę nową listę proxy, wyczyści bazę ze starych (najlepiej oddzielna tabela) i doda nowe.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Hpsi+) nie chce wprowadzać w błąd, ale możesz zawsze wpisać godzinę np w time + ip użytkownika do bazy, i po prostu przy każdej wizycie gościa na stronie, najpierw odpalasz sobie zaptanie np a zapiszujesz po prostu na zasadzie inserta gdzie time jest rowne time()+60*60*24; zły pomysł, chyba, że nie ma innych mechanizmów, przykładowo crona. ale jak nie ma crona to czas zmienić providera. a w powyższym, przy większym ruchu na własne życzenie zwiększamy obciążenie bazy, przy _każdej_ wizycie. Szczerze powiedziawszy też ten program nieźle mi szkodzi. Zbadałem tablice SERVER i.. Dziwne jest, że w ogóle mi nie pokazuje w $_SERVER['REMOTE_ADDR'] IP z tej listy ![]() Wejścia z tego programu nie przekazują ciasteczek. sprawdzaj też $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] |
|
|
![]()
|
|
sprawdzaj też $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] Raczej to nigdy nie działało, przy tym programie ta zmienna w ogóle nie istnieje w tablicy SERVER. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:03 |