![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witammam kolejny problem otóż zrobiłem sobie coś takiego że mają się mi wyświetlać z bazy dancyh rekordy dwuch tabel oferty i obrazki a z obrazków tylko oczywiście obrazki każdy dopasowany do odpowiedniej kolumny tabeli oferty.No ale nie chcą się wyświetlać wyświetla się tylko ten ostatni pzy sotatnim rekordzie.Oto moj skomplikowany kod:
Dobra poradziłem sobie żeby wyświetlał dla każdej ofert osobny obrazek tylko jeżeli np. dla jednej oferty są dw obrazki w galeri to wyświetla 2 a ma wyświetlać tylko jeden bez róznicy na ilość obrazków zgodnych z warunkiem if. Oto część kodu którą zmieniłem:
Nich ktoś w końcu odpowie bo domyślam się ze problem jest w pętli while wędruje ona przez wszystkie rekordy tabeli i wszystkie wyświetla zgodne z waruniem if ale żeby przechodziło przez wszystkie ale wyświetlało tylko jeden obrazek!jak to zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prościej zrobić zapytanie, które będzie pobierało po prostu jeden obrazek:
Ale najlepiej połączyć wszystko JOIN-em i zrobić to co chcesz w jednym zapytaniu:
Drugie zapytanie pisane z głowy, więc nie jestem pewien czy na 100% zadziała. Natomiast to jest najbardziej optymalne rozwiązanie, jeśli chodzi o tego typu operacje na bazach danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No dobra nie wiem oc oc chodzi w tym joinie ale to pierwsze działa prawidłowo także dzieki mozna zamknąć temat.
Dobra pojawił się jeszcze jeden problem a poniewąż jest związany z tym kodem więć umieszcam w tym samym temacie. chodzi o to że wypozycjonowałem za pomocą css tą tabele generowaną przez php co jest powyżej. i za każdym razem kiedy dodaje nową oferte do bazy mysql i ma wyświetlić ten skrypt to się pozycjonowanie psuje? jak to ustawić aby bez różnicy ile dodam rekordów do bazy zawszewyświetlało się w tym samym miejscu a nie chodziło po stronie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cytat (...)dwuch(...) O matko ! -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:27 |