![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym prosić o pomoc. Nie jestem zbyt zaawansowany, wręcz mogę powiedzieć ze amator. Potrzebuje skryptu który otworzy mi plik txt a po jego edycji go zapisze. Poszukałem w necie i posklejałem sobie takie coś:
Niestety problem jest taki, że po każdym zapisie pliku dodaje mi do znaczników slash'e i to psuje mi działanie strony.. wygląda to tak mniej/wiecej: Tekst w pliku przed edycją poprzez skrypt: Tekst w pliku po pierwszej edycji: Tekst po drugiej edycji: Czy macie pomysł jak to naprawić? Te slashe dodają się tylko w miejscach gdzie mam cudzysłowy np. \"Koncert\" Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
magic_quotes
Jeśli masz dostęp do serwera, na którym śmiga php, wyłącz ta opcję w php.ini. Jeśli nie - przed zapisem przepuść dane przez stripslashes() lub użyj tego: Example #2 Disabling magic quotes at runtime |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź. Pomogło zablokowanie magic quotes
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:51 |