![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam oto taki problem. Potrzebuję wygenerować tabelę z danymi z zadanego zakresu dat, tzn. mam już bazę i jeżeli teraz w jednej stronie wybiorę takiego kalendarzyka datę od np. 12.01.2011 do 18.01.2011, to chciałbym aby skrypt wygenerował mi na następnej stronie ilość kupionych przez klientów książek w tym czasie. Chodzi mi o wygenerowanie takiego raportu w formie tabeli. Bazę mam w MySQL. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html
Zapoznaj się z tajemniczym słowem WHERE, a najlepiej WHERE xxx BETWEEN data1 AND data2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak te daty z formularza przesłać do skrypty z zapytaniem. Mam trochę problem bo nie wiem jak to zacząć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Podstaw pod swój przykład. Przedszkole przedszkolem ale naprawdę wypadałoby wpierw zapoznać się z podstawami podstaw. Jeśli tego nie zrobisz, Twoje tematy będą poprostu zamykane. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem ten skrypt, ale nie wyświetla mi żadnych danych z tabeli, jedynie nagłówek tabeli. Jak sprawdzam echem zapytanie, to mam coś takiego:
SELECT `id_usera`, `id_ksiazki` FROM `arch_wypozyczenia` WHERE `data` BETWEEN 2011-06-21 AND 2011-06-23 Natomiast jak postawie echo przy: echo $res = mysql_query($zapytanie); to wywala mi taki błąd: Resource id #7. Daty pobieram z formularza - widać że z nimi jest wszystko ok. Niech mi ktoś wyjaśni o co tu chodzi. Co poprawić aby działało? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Daty bierze się w apostrofy. U mnie w kodzie są apostrofy na datach, u Ciebie nie.
Resource id #7 to żaden błąd. To normalny wynik zwrócony przez mysql_query. Przeczytaj lepiej pierwszy lepszy darmowy kurs dostępny w internecie za darmo odnośnie php + mysql. Ewentualnie zajrzyj do manuala i zobacz co zwraca mysql_query() a nie piszesz ze zwraca ci błąd. A potem zainteresuj się funkcją mysql_fetch_array() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:40 |