![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2008 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam problem z wyświetlaniem listy plików. Chcę wczytać jedynie pliki o wielkości większej niż 4000 bajtów, ale coś nie działa:
Funkcja nie zwraca żadnej żadnej wielkości ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$filesize>='4000'
yyy, a te $filesize to myślisz ze skąd się bierze? Z kosmosu? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2008 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, przepraszam, mam teraz tak:
ale to również nic nie zwraca |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten skrypt jest już poprawny i działa prawidłowo.
Bład więc zapewne masz przy definicji zmiennej określającej folder do "skanowania" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@drPayton guzik a nie jest poprawny
Spojrz z czego on liczy size: filesize($filename) a $filename to jest tylko nazwa pliku. Zaś filesize wymaga pełnej ścieżki do pliku a nie tylko jego nazwy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem kopiuj - wklej u siebie i działa, więc raz jeszcze powtórzę - zależy od definicji zmiennej $folder
Jeśli skrypt jest w tym badanym folderze to zadziała prawidłowo, jesli nie, to nie :S Ten post edytował drPayton 14.06.2011, 12:45:54 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jeśli skrypt jest w tym badanym folderze to zadziała prawidłowo, jesli nie, to nie :S No ba. Tylo to i ja wiem. Założyłem jednak, ze skoro ktos podaje folder to jednak to jest w jakimś innym folderze... a że dodać do tego fakt, że nie działa.... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem kopiuj - wklej u siebie i działa, więc raz jeszcze powtórzę - zależy od definicji zmiennej $folder Jeśli skrypt jest w tym badanym folderze to zadziała prawidłowo, jesli nie, to nie :S Panowie dziękuję za pomoc. Przy dodaniu ścieżki do folderu działa elegancko ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:29 |