![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem, chodzi mi o to żeby pobrało grupę użytkownika i jeżeli jest równa np 2 to wyświetla dany plik
Czy dobrze jest skonstruowane te zapytanie? Ogólnie prosiłbym też o poprawkę tego kodu bo wywala mi białą stronę i nie umiem ogarnąć co jest nie tak:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id jest unikalne, więc nie potrzebnie dajesz limit 1. Id jest intem, więc bez cudzysłowów.
W tym kodzie błędu nie widzę na pierwszy rzut oka, pewnie jest gdzieś w pliku admin.php, albo menu.php, generalnie : sprawdzaj po kolei jaką wartość mają dane zmienne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko poprawiłem jednakże teraz coś musi być z zapytaniem albo ifem od group.
Loguję się użytkownikiem z group 2 i pokazuje to co użytkownikowi o group 1, logując na tego z group 1 pokazuje poprawnie (to co powinno czyli menu.php) Jakieś rady? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rady te same co wcześniej
zrób sobie echo $grupa[0]['group'] ; będziesz wiedział co porównujesz do tej dwójki |
|
|
![]()
|
|
Przerobiłem trochę to wszystko i taki problem że użytkownik z group 1 jak i 2 mają wyświetlane admin.php, a ten z group 1 powinien mieć pokazane menu.php
Może ktoś to odpowiednio przerobić? Brakuje już pomysłów:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ty wiesz co zwraca mysql_query? Moim zdaniem chyba nie bardzo... Zwróci ono wynik zawsze gdy zapytanie się powiedzie. Nieważne czy znajdzie pasujący(!) Innymi słowy False dostajesz tylko gdy masz skopane zapytanie lub baza leży. Aby być pewnym czy dostałeś choć jeden wiersz wyniku musisz to sprawdzić, choćby użyciem mysql_num_rows.
Nie kopiuj żywcem z netu kodu, bo się możesz przejechać, gdy nie rozumiesz co dane funkcje robią i co zwracają. Zalecam więc lekturę manuala wpierw, zanim się zacznie klepać coś na forum, bo potem wychodzą naprawdę proste błędy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
temat do zamknięcia, rozwiązałem problem w inny sposób
pozdrawiam i dzięki za "pomoc" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:26 |