![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem. Chodzi o dodawanie komentarzy do wiadomości. Tzn. sam komentarz dodaje się do bazy, ale nie przypisuje się do konkretnej wiadomości. Nie bardzo wiem dlaczego. Mam 2 tabele: wiadomości (id, tresc,...) i komentarze (id, id_wiadomosci,tresc,...). Id_kategorii jest równy id (w tab. komentarze_wiadomosci). Oto kawałek kodu odpowiedzialny za dodawanie komentarza:
Bardzo proszę o podpowiedź lub pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie masz prypisanie id wiadomości do komentarza? Bo nie sądzę, że to id...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypisanie id_wiadomości do id komentarza mam wcześniej,gdy wyświetlam wszystkie wiadomości:
i czy w dodawaniu komentarzy też przypisać id_wiadomości do id komentarza? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokaż formularz, który przesyłasz do skryptu (tego co dodaje)
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Przesyłanie danych przez formularz:
Nie wiem czemu nie przypisuje się automatycznie id_wiadomosci do komentarza, znaczy komentarz dodaje się ale nie jest przypisany do konkretnej, jednej wiadomości. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id_news'a podajesz w get, a chcesz odbierać w post.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
W początkowych wersach skryptu jest:
$idNews - służy do wyświetlania jednej, konkretnej wiadomości. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a post @Fifi209'a widział, hę?
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 17:14 |