![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zrobiłem formularz, wstawiłem go do pliku mail.php. Formularz ma pola: nick, tresc, adres, temat; dwa checkboxy: name=odbiorca; przycisk Submit z name=wysylanie ![]() kod w tym pliku jest taki: [php:1:45f9f2044b]<?php if($_POST['wysylanie']) { if($_POST['temat']&&$_POST['nick']&&$_POST['tresc']) { if($_POST['odbiorca']=="On") { $dla = "Tomek <tomilipin@pil.vectranet.pl>"; } elseif($_POST['odbiorca']=="Ona") { $dla = "TEST Martyna <tomilipin@pil.vectranet.pl>"; } else { echo"<center>Choose the recipient</center>"; exit; } $temat = "Mail ze strony!"; $wiadomosc = "Adres e-mail nadawcy: ".$_POST['adres']."nTemat: ".$_POST['temat']."nPodpis: ".$_POST['nick']."nWiadomosc: ".$_POST['tresc']."n"; $pod=$_POST['nick']; $nadrep=$_POST['adres']; $naglowki .= "From: $pod <$nadrep>rn"; $naglowki .= "Reply-To: $nadreprn"; mail($dla, $temat, $wiadomosc, $naglowki); echo "<center>E-mail has been sent to $odbiorca</center>"; } else { echo "<center>Fill out all fields</center>"; } } ?>[/php:1:45f9f2044b] skrypt działa bezproblemowo jednak tylko wtedy, gdy chcę wysłać maila do jednego odbiorcy. Próbowałem ze średnikami na końcach adresów odbiorców ale nic to nie dało- mail nie wysłał się do żadnego odbiorcy! Pytanie brzmi- co muszę wstawić na końcach adresów odbiorców aby można było wysłać mail do dwóch osób na raz? I jak wtedy zapisać $dla ? -------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:51 |