![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie ma praktycznie o tym informacji w internecie a dokumentacja opublikowana przez allegro powoduje że nóż się w kieszeni otwiera. Mam pytanie, dostałem gotowy moduł dla Allegro API który działał dwa lata temu i od tego czasu nie był używany. Dzisiaj, po zaktualizowaniu kategorii, gdy próbuję dodać testową aukcję , pojawia się komunikat: SOAP-ERROR: Encoding: object hasn't 'fvalue-date' property Jedyne co zdążyłem odkryć, to że allegro dnia 26-go Maja tego roku, wprowadziło pewne zmiany w api. Dokładnie chodzi o to: http://allegro.pl/webapi/documentation.php/show/id,113 Pytanie jest, jak to ugryźć ? Ew. czy jest na forum osoba, która kiedykolwiek korzystała z allegroWebapi i moglaby podpowiedzieć coś odnośnie postawienia całego modułu od nowa.. ? Obecny nie był aktualizowany od dwóch lat a ja zwyczajnie nie rozumiem co mam zmienić, aby powyższy komunikat nie pojawiał się.... Proszę o pomoc. Ten post edytował mambus 13.06.2011, 15:02:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 lata bez modyfikacji webapi allegro to rzecz nierealna
![]() Zapodaj kod tego modułu. Za pewne brakuje w nim parametrów w polach formularza sprzedaży. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jeszcze raz. No z tego co wiem nikt od dwóch lat z naszym modułem allegro na naszej stronie nic nie zrobil...
Zapodaję plik , w którym z tego co zdążyłem zrozumieć, są braki...
Udało mi się zamienić fragment pliku i jest krok w przód: mam możliwość wybrania kategorii i że tak to ujmę "pełnego przygotowania" aukcji. W samym momencie gdy chcę ją już wystawić, pojawia się komunikat: Atrybuty zostały określone w sposób nieprawidłowy. (powyższy kod poprawiłem). Ktoś ma może jakiś pomysł ? Ten post edytował mambus 14.06.2011, 10:43:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komunikat "Atrybuty zostały określone w sposób nieprawidłowy" raczej nie pochodzi od allegro, oni zwracają bardziej precyzyjny komunikat. Do zbadania co jest nie tak potrzebny byłby właśnie ten komunikat od allegro wyrzucony przez wyjątek. Spróbuj go uzyskać, jeśli Ci się nie uda to pokaż nam metodę execute i inne z nią powiązane.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób w linii 23 tuż przed pierwszym $field=array();
btw bajzel tam jest -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem zdefiniowane stałe, na podstawie których generują się właśnie komunikaty, i dla tego komunikatu z atrybutami , jest stała:
ERR_INVALID_VALUE_IN_ATTRIB_FIELD Zulus, że jest syf to wiem, niby profesjonalna firma to robiła ale jak widać. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cycofiasz, niestety nie wywala mi żadnego błędu - jest cały czas ten sam błąd - atrybuty zostały określone w sposób nieprawidłowy.
Zulus, także, nic to nie dało - dokładnie jest tak samo. Wstawiłem Twoją propozycję dokładnie przed oraz próbowałem przed całą tablicą Strasznie jest to dziwne, bo nawet nie mogę wypluć żadnego błędu... Zastanawiam się nad napisaniem całego modułu od nowa, tylko od czego zacząć ? EDIT: Allegro poleciło wygenerować plik XML, znalazłem że ma być to __getLastRequest() i __getLastResponse() , po wpisaniu do kodu oczywiście nic mi się nie pojawia - pusta strona. Wrrr, przyda się cierpliwość do allegro... Ten post edytował mambus 15.06.2011, 14:01:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:33 |