![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałem pobrać kilka danych z jednej tablicy, jednak z poniższego kodu pobiera mi jedynie pierwszy warunek ( na phpMyAdmin kod działa poprawnie )
i pojawia sie jedynie cena kopalni wegla w tym przypadku... co robię nie tak ? probowałem też łączyć zapytania przez "OR" ale daje to takie same wyniki... każde z zapytań napisane osobno dziala poprawnie więc wartości pola nie zawierają błędów... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zapytanie takie:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok działa , ale czemu nie mogę użyc foreach ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj manuala do funkcji mysql_fetch_assoc, szczególnie pierwszy akapit: "Description" (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ten post edytował drPayton 13.06.2011, 09:46:28 |
|
|
![]()
|
|
yhy czyli to tylko kwestia pobierania wynikow z bazy ? w sumie nie zależało mi konkretnie na tablicy asocjacyjnej więc gdybym chciał uparcie uzyc tego foreach musialbym uzywac mysql_fetch_array ?
|
|
|
![]()
|
|
Nie, najprościej rzecz ujmując:
foreach działa na gotowym, istniejącym zbiorze danych (tablicy) pobieranie danych z bazy (bez znaczenia czy *_assoc czy *_array) polega na pobraniu rekordu, przesunięciu wskaźnika, pobraniu kolejnego rekordu etc... Nie możesz użyć tu więc foreach'a |
|
|
![]()
|
|
yhy dzięki wielkie za wyjaśnienie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Dodam, żebyś nie przegapił edycji (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Najpierw pobierz dane z wykorzystaniem mysql_fetch_assoc (np), wstaw je sobie do tablicy. Po tej tablicy robisz co chcesz jadąc foreach'em. Tak to się odbywa, niestety (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:56 |