![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich mam taki problem pewnie zostal gdzies opisany ale nie wiem jak za bardzo zadac pytanie , szukalem na google ale bez wymiernych rezultatów
Mam kodzik
i teraz moje pytanie brzmi jak zrobic tak aby pola option byly w sposob z zapytania sql czyli np w polu option chce dodac nazwiska z zapytania z innej tabeli probowalem zrobic zapytanie select * from uczniowie i potem do petli o odbieralem while(...... czyli $imie=$row['imie']; ale nei wiem za bardzo gdzie to pozniej polaczyc z option prosze o pomoc Ten post edytował marcin1987a 12.06.2011, 22:36:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako value wpisać $row['imie'] ? Np:
Tylko jeśli imie nie będzie unikalne, to posypią się dane, tzn będą błędy w aplikacji. Jakbyś miał np 2 Anny, to skrypt nie wie o którą Ci chodzi. Więc lepiej jako value podawać id czegoś / kogoś z bazy. Ten post edytował IceManSpy 12.06.2011, 23:00:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dam znac zobacze czy bedzie chodzilo
![]() hm ok dzieki bardzo wielkie dziala prawie ![]() chodzi o to ze dziala ale tylko wybiera ostatniego nauczyciela z tym przypadku ryszard ![]() a co zrobic zeby w polu option bylo ich wiecej aktualnie jest ich tam 4-rech oto caly kod
? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale <option> to ty masz generować w pętli a nie poza.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hej hej dzieki wszystkim za pomoc gotowy kod wyglada tak :
dziękuje bardzo za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:59 |