![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
![]() Wiem, że jest to na pewno w sieci ale nie wiem czego dokładnie szukać. Jaki problem? Otóż mam np trzy divy - które mają mieć zawartość. Domyślnie nie powinno być nic widać, po za np tekstem "zawartość box1" Chcę, żeby ktoś, kto będzie wypełniał tekstem mógł to zrobić w html, ale jednocześnie, żeby można było do tego podpiąć skrypt php, w razie innego użycia. I teraz co chcę osiągnąć - jak zamienić np tekst "zawartość box1" na np zmienną. Nie wiem czy np preg_replace nie można by było tego osiągnąć, ale naprawdę głupi jestem i będe wdzięczny za nakierowanie na własciwe tory ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwykły str_replace wystarczy.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak, tylko jak go użyć? Chcę w każdy div wstawić napis, znacznik, komentarz, który zostanie zamieniony, ale jak zamienić - wczytać cały kod, który "rysuje" diva w zmienną?
-------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opis tutaj: http://pl.php.net/manual/pl/function.str-replace.php
lub preg_replace ktorey jest zalecany: http://pl.php.net/manual/pl/function.preg-replace.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_replace jest zalecany? Chyba w porównaniu do przestarzałego ereg_replace
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:09 |