![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 11.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów!!!
Od dwóch dni nie mogę odpalić ZF na ubuntu może ktoś mi pomoże Na Ubuntu 10.4 ma działającego Apache + PHP5 + MySQL - na aplikacjach "nie zendowych" wszystko działa posługując się niezliczonymi tutorialami próbuje odpalić ZF ale zamiast strony powitalnej ZF pojawia się pusta strona bez żadnych errorów po kolei co zrobiłem: - Skonfigurowanie NetBeans ustawienie pliku zf.sh zarejestrowanie itd... - Tworzę nowy projekt z wykorzystaniem ZF - wszystko ok tworzy strukturę katalogów i wszystkie pliki - do katalogu library projektu kopiuje zawartość library z wcześniej pobranego ZF - ustawiam virtual hosta na serwerze według instrukcji ze strony ZF albo pliku wygenerowanego przez ZF - po resecie apache i odpaleniu projektu zamiast standardowej strony powitalnej ZF ma pustą stronę Korzystałem z kilku tutoriali kilku sposobów konfiguracji VH ale bez efektów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 12.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a rewrite mod masz włączony?
do tego w pliku /etc/hosts też trzeba przekierowanie ustawić - podobnie jak w windowsowym pliku ;] Na razie tyle mi przychodzi do głowy (zakładam, że aplikację masz dobrze postawioną), jeśli nie będzie działało to pisz, będziemy myśleć dalej . Dobrze by było jakbyś treść błędów wkleił |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 11.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a rewrite mod masz włączony? do tego w pliku /etc/hosts też trzeba przekierowanie ustawić - podobnie jak w windowsowym pliku ;] Na razie tyle mi przychodzi do głowy (zakładam, że aplikację masz dobrze postawioną), jeśli nie będzie działało to pisz, będziemy myśleć dalej . Dobrze by było jakbyś treść błędów wkleił Aplikacja jest poprawna bo nic nie zmieniałem - stworzyłem nowy projekt i tyle, po uruchomieniu powinna pojawić się strona powitalna ZF Cytat mack@mack-laptop:~$ sudo a2enmod rewrite Module rewrite already enabled konfiguracja pliku hosts nic nie zmienia pojawia pusta strona żadnych błędów nic moje pliki: httpd.conf Cytat ServerName localhost <VirtualHost *:80> DocumentRoot "/home/mack/Pulpit/web/zendproj1/public/" ServerName zendproj1 # This should be omitted in the production environment SetEnv APPLICATION_ENV development <Directory "/home/mack/Pulpit/web/zendproj1/public/"> Options Indexes MultiViews FollowSymLinks AllowOverride All Order allow,deny Allow from all </Directory> </VirtualHost> hosts Cytat 127.0.0.1 localhost 127.0.0.1 zendproj1 127.0.1.1 mack-laptop # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts ::1 localhost ip6-localhost ip6-loopback fe00::0 ip6-localnet ff00::0 ip6-mcastprefix ff02::1 ip6-allnodes ff02::2 ip6-allrouters ff02::3 ip6-allhosts application.ini (z projektu) Cytat [production] phpSettings.display_startup_errors = 1 phpSettings.display_errors = 1 includePaths.library = APPLICATION_PATH "/../library" bootstrap.path = APPLICATION_PATH "/Bootstrap.php" bootstrap.class = "Bootstrap" appnamespace = "Application" resources.frontController.controllerDirectory = APPLICATION_PATH "/controllers" resources.frontController.params.displayExceptions = 1 [staging : production] [testing : production] phpSettings.display_startup_errors = 1 phpSettings.display_errors = 1 [development : production] phpSettings.display_startup_errors = 1 phpSettings.display_errors = 1 resources.frontController.params.displayExceptions = 1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 12.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie przeczytaj sobie ten wpis:
instalacja zf na apaczu Pod tym adresem masz dokładnie napisane co i jak |
|
|
![]()
|
|
Konfiguracji VH Apache próbowałem już tyle że głowa mnie rozbolała problem leżał gdzie indziej - z niewiadomych mi przyczyn uprawnienia do plików aplikacji którą wygenerował NetBeans były ustawiony tylko na właściciela
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 11 Dołączył: 27.10.2010 Skąd: Kutno/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja Ci powiem taką rzecz. W pliku index.php który zapewne znajduje się w katalogu public zmień:
na: i powinno Ci zacząć pokazywać błędy - jeżeli wystąpią i będziemy działać dalej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:25 |