![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam takie zapytanie SELECT id, parent as 'Kategoria', `name` as 'Tytuł', `datepub` as 'Data publikacji' , act AS 'Status treści / porady', id AS 'Użytkownik' FROM modules_desc WHERE modules='2' ORDER by b1 DESC, b2 DESC ,dateadd DESC Sortuje wszysto ładnie. Ale ja chcę aby: 1 porca rekordów z b1 było od najnowsze do najstarszek 2 porca to samo z b2 od najnowsze do najstarczesz czyli np mamy na początku listy te rekordy gdzie b1=1 potem b2=1 potem reszta posortowane według daty ale np te co b2=1 sa byle jak a w nich tez ma byc wedlug daty... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 2 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wartości mają stany 0 lub 1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Na pewno nie są byle jak, ale zapewne według daty, tylko masz skopany zapis formatu daty. Niech zgadnę... Nie masz daty jako timestamp czy date, ale jako zwykły varchar
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
typ kolumny dateadd to data a b1ib2 to int,
EDIT dziala ORDER by b1 DESC, b2 DESC ,dateadd DESC nie dzialalo wczesniej by dane szły z cache..... ![]() Ten post edytował acztery 11.06.2011, 17:48:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
No i widzisz... Odrobina samodzielnego wysiłku się przydała zapewne
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:36 |