![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jak mogę zrobić za pomocą JS tak, aby treść strony zmieniała się bez przeładowania strony?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zależy co chcesz pobrać? dane z mysql?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 2 Dołączył: 14.06.2009 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem że chcesz wyświetlić treść znajdującą się w innym pliku. Żeby zrobić to bez przeładowania strony możesz wykorzystać ajax który wyśle żądanie i pobierze dane i coś server-side co odczyta plik i wyśle jego treść do klienta.
Po stronie klienta najprościej moim zdaniem jest wykorzystać Jquery chyba, że wolisz w czystym JS wykorzystując obiekt HTTPRequest. Jquery:
PHP: Możesz to zrealizować w ten sposób. -------------------- Null jest pusty lub nie jest obiektem - IE 6
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję bardzo, a jak jeszcze pobrać dane z bazy w ten sposób?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak samo jak z pliku tylko ze zamiast funkcji file_get_contents uzyjesz funkcji mysql_connect, mysql_querry i np mysql_fetch_row
![]() -------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, że mam wykorzystać jeden z tych dwóch?
Bo jak ten pierwszy to do każdego linku musiałbym to robić... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:55 |