![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: WM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
na początku napiszę to: jestem zupełnie zielony stąd może pytam o banały. Chcę zrobić stronę przy użyciu PHP. W internecie wyczytałem, że potrzebny mi jest plik index.php który będzie podstawą do dalszej "działalności". Stworzyłem taki oto plik index.php teraz chcę by klikając w jakąś pozycje z menu głównego (lub z menu po lewej stronie, które mi się ładnie wczytuje) owa podstrona pojawiała się w miejsce strona_glowna.php jak powinien wyglądać link do pliku? i czy musi to być plik z rozszerzeniem php, czy może być html? Wykorzystałem tu kod, który znalazłem w internecie, lecz nie potrafię go odpowiednio zastosować. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Podstawy postaw
2. Popraw bbcode na php nie html 3. Temat: Najczestsze bledy 4. odosnie twojego pytania: index.php?menu=strona_ktora_chcesz_Wgrac Ogólnie: include + get Cytat Cześć, na początku napiszę to: jestem zupełnie zielony stąd może pytam o banały. To , że jesteś zupełnie zielony nie zwalnia cię od czytania podstawowych tematow, temat ogólnie nadający się do przedszkola, przeczytałbyś przyczepione linki i byś sam rozwiązał go. Cytat Wykorzystałem tu kod, który znalazłem w internecie, lecz nie potrafię go odpowiednio zastosować. To wypadało by troche poczytać. Jak kupujesz nowy sprzęt do domu to przeważnie wypadałoby mieć podstawową wiedzę która pozwoli ci używać sprzętu, a nie ze włożysz np palce do miksera co nie ?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował Hpsi+ 10.06.2011, 21:42:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: WM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod był tylko suchym postem bez komentarza instrukcji itp. dlatego tu pytam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj:
include get te dwie funkcje ci są potrzebne dodatkowo istrunkcja warunkowa if na jakies zasadzie to działa ? naprosciej w index.php masz tego includa swojego z instrukcja warunkowa, dodatkowym parametrem jest zmienna $_GET['menu'] która przekazujesz w adresie np: index.php?menu=strona_a w tym momencie zaincludujesz plik podstony/strona_a.php |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc:)
szukając info w internecie znalazłem ten artykuł http://www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:09 |