![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajomi poprosili mnie o przejęcie opieki nad ich stroną internetową, ponieważ firma, która prowadzi ją dotychczas "zdziera" z nich niezłe pieniądze a efekty są mizerne. Niestety firma ta zajmowała się również pozycjonowaniem ich strony i w odpowiedzi na ich rezygnacje przysłała ciekawego maila-straszaka informującego o konsekwencjach zrezygnowania z ich usług - między innymi ban od Google za gwałtowne usunięcie linków do strony. Jak dla mnie nie robi to wielkiej różnicy, bo dla fraz jakie powinny być wykorzystane w tym projekcie strona jest powyżej 1000 pozycji w googlach bądź nie ma jej wcale. Jednak dla spokoju sumienia (nigdy nie zgłębiałem tajników tej wiedzy) wie ktoś jak sprawdzić liczbę linków zwrotnych do strony, aby oszacować zagrożenie - jakieś przydatne i sprawdzone narzędzie.
-------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:10 |