![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Staram sie rpzesiasc z ActionScript 3 na php5 obiektowego. Jedna sprawa to ze ciaglę sie gubię w kodzie, brak jakichkolwiek podpowiedzi do kodu, dziwnej, denerwujacej skladni (raz sie pisze $this->zmienna a innym razem $zmienna => $zmienna2 a jeszcze innym $zmienna) to na dodatek brak konkretnych informacji odnosnie konkretnego bledu.
Mam sobie jedna stronke html i php:
a tutaj mam sobie taka klase:
Oczywiscie nie dziala. W kolko wyskakuja jakies problemy. Ten tutaj mowi cos takiego: Warning: opendir('./katalog') [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home/ [adres] on line 14 Tyle ze jezeli zamiast $this->dirRemove wpisze $dirRemove to nie ma bledu tylko wyskakuje info "nie mozna otworzyc kataslogu" czyli wykonuje sie ta czesc kodu: }else{ echo "nie mozna otworzyc kataslogu"; } Nic nie kumam z tego jezyka.... zamiast sie go uczyc, poswiecam mase czasu na szukanie beznensownych bledow w banalnych rzeczach.... Wczesniej 30 min szukalem dlaczego nie dziala mi klasa, gdzie zamiast konstruktora takiego samego jak nazwa (RemoveDir), wpisalem "niby zalecany" _construct ktory oczywiscie traktowalo jak normalna funkcje a nie jak konstruktor (uzywam bluefish`a wersja 2.0.3). Moje pytanie: jak przekazac parametry do funkcji, jak wywolac funkcje w konstruktorze (jezeli w konstruktorze napisze:
wywala jakis blad. Dlaczego takie echo sie nie wykona:
skoro owe echo jest w konstruktorze i (teoretycznie) powinno sie wykonac, kiedy w indexie tworze instancje tej klasy. Ten post edytował Daiquiri 4.02.2012, 20:05:29
Powód edycji: [Daiquiri]: Na życzenie autora maskuje adres
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:00 |