![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy mógłby mi ktoś pomóc dokończyć skrypt który by dodawał zdjęcia na serwer i nazwę pliku do bazy danych wraz z opisem zdjęcia. Chodzi mi o coś takiego, że gdy kliknę np. Wybierz zdjęcie do otwiera się okienko gdzie można wybrać zdjecie z dysku i po wybraniu w polu input obok pojawia się ścieżka z dysku do zdjęcia i po kliknięciu DODAJ zdjęcie jest dodawane na serwer i nazwa dodanego pliku do bazy i opis także do bazy Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę się dowiedzieć o:
<input type="file"> jekie cechy i atrybuty posiada jakie eventy i myślę ,że powinien dać Pan radę. Pozatym to jest DIY ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Stary prosze Cie wpisz w google "php upload plikow" Pozdrawiam -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to w takim razie co tu jest źle?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
name="plik"
name="opis_zdjecia" proszę zmienić na: id="plik" id="opis_zdjecia" Poza tym ,wpisać w google kursy,tutoriale-tworzenie formularzy. Ten post edytował Rid 10.06.2011, 15:47:22 |
|
|
![]()
|
|
Jeśli zmienię to nie zadziała post i nie doda się do bazy pozatym po zmianie także nie ma pliku w podanej lokalizacji. Co jest grane?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Przenoszę do przedszkola. Jakis_login, proszę zapoznaj się najpierw z mechanizmem działania formularzy w PHP oraz ich budową w języku HTML.
@Rid Czekam aż się temat rozwinie. Trochę kodu jest, więc [DIY] częściowo się odbyło ![]() |
|
|
![]()
|
|
Doszedłem do wniosku iż przenosi mi pliki tak jak chcę ale nie obrazki. Więc ostatnie pytanie. Jak ustawić aby przenosił tylko obrazki?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:38 |