![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Czy jest ktoś, kto ma trochę wolnego czasu i chciałby zbudować duży serwis w zamian za udziały ? Gdzie są Ci ludzie, co kiedyś przystępowali do większego projektu, aby wspólnie go prowadzić i starać się wypromować.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Gdzie są Ci ludzie, co kiedyś przystępowali do większego projektu, aby wspólnie go prowadzić i starać się wypromować.. A gdzie są ci ludzie co kiedyś płacili za pracę a nie szukali jeleni ![]() Przepraszam, gdyby nie to zdanie co zacytowałeś to bym się nie wypowiadał. Masz przecież prawo szukać wolontariuszy. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 9 Dołączył: 16.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może pracują i zarabiają?
Edit Widze ze nospor mnie wyprzedzil ![]() Ten post edytował galileox86 10.06.2011, 10:08:01 -------------------- Odpowiedziałem? Pewnie streamuję http://livecoding.tv/galileoprime.
Chcesz abym odpowiedział właśnie na Twoje pytanie? Napisz do mnie wiadomość prywatną, prócz odpowiedzi możesz zobaczyć jak rozwiązuję Twój problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ja się podczepię
![]() Mam pomysł na 3 różne, rozbudowane projekty, które mają szanse zarobić na siebie. Oczekuje poważnych propozycji. Oferuje udziały w zyskach! Podczas prac na pewno będę mógł trochę pomóc, bo umiem trochę kodować. Natomiast w odpowiedzi na pytanie autora: Zmądrzeli i zajęli się poważniejszymi sprawami, bo 10 lat temu to można było coś takiego zrobić, teraz to strata czasu. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie są ci ludzie co kiedyś płacili za pracę a nie szukali jeleni ![]() Przepraszam, gdyby nie to zdanie co zacytowałeś to bym się nie wypowiadał. Masz przecież prawo szukać wolontariuszy. ![]() Napisałem to specjalnie, wiem że znalezienie chętnych jest prawie niemożliwe, prawie. Chciałem trochę dyskusji wywołać co ludzie o tym sądzą i jak to postrzegają. Jestem ciekaw, czy jeżeli wszedłby inwestor do takiego projektu - czy nadal stawiałyby się, że nie będą chciały współpracować. Trochę to wszystko przypomina pewien schemat: " a co ja będe z tego miał ?" : jeżeli komuś zależy tylko na kasie, to równie dobrze może sobie napisać na czole: "zrobię komuś dobrze za 2000 zł". Załóżmy czysto teoretycznie, że google rekrutuje i daje na start fajną sumkę - mówimy o Polskich stawkach. Myślę, że każdy by poszedł bo wie, że pracuje w najlepszej firmie i z najlepszymi ludźmi w branży. Gdyby taką samą stawkę zaoferowała jakaś agencja reklamowa, podejrzewam, że nie zdecydowałby się na taką pracę. Do admina: proszę przenieść, jeżeli ten post nie dotyczy tego działu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jeżeli komuś zależy tylko na kasie, to równie dobrze może sobie napisać na czole: "zrobię komuś dobrze za 2000 zł". Chyba za bardzo przechodzisz w skrajność. To, że ja pracuję za pieniądze nie oznacza, że będę komuś robił dobrze, niezależnie za ile ![]() Cytat Załóżmy czysto teoretycznie, że google rekrutuje i daje na start fajną sumkę - mówimy o Polskich stawkach. Myślę, że każdy by poszedł bo wie, że pracuje w najlepszej firmie i z najlepszymi ludźmi w branży. Co innego poważna firma, gdzie ma się szanse na rozwój i może trochę popracować za friko więdząc, ze to się najprawdopodbniej opłaci, a co innego jakaś agencja która szuka jeleni.Gdyby taką samą stawkę zaoferowała jakaś agencja reklamowa, podejrzewam, że nie zdecydowałby się na taką pracę. I tak, przenoszę, bo widzę temat zmierza do czego innego. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załóżmy czysto teoretycznie, że google rekrutuje i daje na start fajną sumkę - mówimy o Polskich stawkach. Myślę, że każdy by poszedł bo wie, że pracuje w najlepszej firmie i z najlepszymi ludźmi w branży. Gdyby taką samą stawkę zaoferowała jakaś agencja reklamowa, podejrzewam, że nie zdecydowałby się na taką pracę. Jakby mi jakaś firma zaproponowała fajną sumkę i byłaby mi w stanie płacić to niby czemu nie miałbym dla niej pracować? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam pomysł na 3 różne, rozbudowane projekty, które mają szanse zarobić na siebie. Oczekuje poważnych propozycji. Oferuje udziały w zyskach! Podczas prac na pewno będę mógł trochę pomóc, bo umiem trochę kodować. Jeżeli na serio masz 3 takie projekty, to dlaczego nie zrobisz coś z nimi ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolega po prostu jak kazdy pomyslodawca, mysli ze:
1. jego pomysl jest oryginalny 2. pomysl jest warty co najmniej 50% reszty wkladu w projekt http://www.wyzwaniafirm.pl/artykuly/wartos...al-agnieszczak/ http://www.polskieradio.pl/9/539/Artykul/2...ysl-to-za-malo- Ten post edytował yevaud 10.06.2011, 11:03:38 |
|
|
![]()
|
|
Chyba za bardzo przechodzisz w skrajność. To, że ja pracuję za pieniądze nie oznacza, że będę komuś robił dobrze, niezależnie za ile ![]() Co innego poważna firma, gdzie ma się szanse na rozwój i może trochę popracować za friko więdząc, ze to się najprawdopodbniej opłaci, a co innego jakaś agencja która szuka jeleni. W takim razie co byś zrobił, jeżeli jakiś start-up zostałby wsparty przez inwestorów, projekt miałby szanse na sukces i bardzo wysoki wspolczynnik rozwoju. Chcialbys wtedy za darmo pracowac ? Pytam poniewaz chcialbym wiedziec co inni sadza o tym ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wszystko zależy jak leży.
Czy musialbym pracować w calym wymiarze pracy - skad wtedy bym mial kase na zycie? Czy naprawde bym uznal ze są szanse Masa innych. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kolega po prostu jak kazdy pomyslodawca, mysli ze: 1. jego pomysl jest oryginalny 2. pomysl jest warty co najmniej 50% reszty wkladu w projekt http://www.wyzwaniafirm.pl/artykuly/wartos...al-agnieszczak/ http://www.polskieradio.pl/9/539/Artykul/2...ysl-to-za-malo- Wielkie dzieki za link, poczytam sobie z checia. Z tym, że: pomysl juz sie realizuje, rynek zostal przebadany i docelowa grupa zdefiniowana, oraz model biznesowy i finansowy rowniez.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie co byś zrobił, jeżeli jakiś start-up zostałby wsparty przez inwestorów, projekt miałby szanse na sukces i bardzo wysoki wspolczynnik rozwoju. Chcialbys wtedy za darmo pracowac ? za darmo oczywiscie ze nie ![]() ![]() zeby pracowac za darmo trzeba poznac dobrze projekt, bardzo wierzyc w jego sukces i miec troche kasy na koncie zeby miec co jesc. Gdy pojawia sie 1000 post "mam pomysl na mega-projekt, kto chce pracowac za darmo?" "ja daje domene, pomysl i darmowy serwer, Ty 3-6 miesiecy pracy. W zamian 10% udzialow nieistniejacej jeszcze spolki" to nie czytam nawet do konca tylko od razu leci do kosza Ten post edytował yevaud 10.06.2011, 11:16:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Cytat Jeżeli na serio masz 3 takie projekty, to dlaczego nie zrobisz coś z nimi ? Owszem, na serio. Wiem po prostu jaki jest tego rzeczywisty koszt, a jak długo inwestycja by się musiała zwracać, co przy zamienności trendów w internecie jest ryzykiem nie wartym zachodu. Zwróć uwagę, że napisałem "mają szanse" - mają dziś, jutro już nie. Wolę myśleć długoterminowo. Biznes robi się dla kasy. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Trochę wolnego czasu nie wystarczy na stworzenie i wypromowanie dużego serwisu. Jarre1987, Twój tok myślenia przyprawia mnie trochę o mdłości (" jeżeli komuś zależy tylko na kasie(...)"). Zrozum, że niektórzy potrzebują do życia czegoś więcej niż powietrza. Nie wiem skąd się w ludziach bierze roszczeniowa postawa.
Ostatnimi czasu definicja słowa "wolontariat" została rozciągnięta do granic możliwości. Zdecyduj się, czy rozmawiamy o pozyskiwaniu darmowej siły roboczej (mam ekstra pomysł, potrzebuje wykonawcy za darmo), czy o wspólnym przedsięwzięciu kilku pasjonatów (mamy pasję, może by coś zrobić w tym kierunku?). Jeżeli masz konkretny, mający duże szanse powodzenia, przemyślany pod wieloma aspektami pomysł - zawsze możesz poszukać dotacji na rozwój, zainwestować trochę gotówki lub (w przypadku jej braku) wziąć kredyt. Skoro pomysł ma być dochodowy, dlaczego miałbyś się dzielić w przyszłości zyskami? Uważam, że praca na rzecz jakiegoś większego projektu może być fajnym doświadczeniem. Jeżeli ktoś przedstawi mi plany o solidnych podstawach, również te dotyczące podziału prac - wtedy można zacząć się zastanawiać. Już ja widziałam świetne pomysły, które stawały na samym początku. Ty natomiast narzekasz na brak chętnych na "zbudowanie dużego serwisu w zamian za udziały". Nie ma to jak konkretna informacja. I tak na marginesie, mówisz o braku chętnych. A myślisz, że co my tutaj robimy? Kokosy zbijamy na pomaganiu innym?
Powód edycji: [Daiquiri]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie zawsze śmieszą takie ogłoszenia, które dziwnym zbiegiem okoliczności pojawiają się najczęściej w ferie zimowe lub wakacje letnie... Uwielbiam tekst "serwer i domena już jest". Uwielbiam to szczegółowe przedstawienie meritum sprawy typu "duży serwis na którym zarobimy ogromne pieniądze". Żałuję tylko, że nigdy nie starczyło mi odwagi aby odpisać na takie ogłoszenie i dowiedzieć się co dana osoba planuje.
Fakty są takie, że na takie ogłoszenie nie odpowie nikt rozsądny. Zamieszczając ogłoszenia w sieci zawsze staram się opisać jak najdokładniej co zamierzam, czego oczekuję od osoby z którą będę współpracował - a są to ogłoszenia, w których PŁACĘ ludziom za ich pracę. Ostatnio dawałem ogłoszenie w poszukiwaniu grafika - moje ogłoszenie miało ~2000 znaków + załączone pliki. W ogłoszeniach "o wielkich serwisach za udziały" brakuje tak podstawowych informacji jak tematyka serwisu, oczekiwane umiejętności, przewidywany czas i wielu innych. Chociaż z tym czasem to chyba wiadomo, że trzeba się wyrobić do końca wakacji bo potem znów zaczyna się szkoła. Tekst o kasie też jest boski - ach te czasy kiedy pieniądze nie były zmartwieniem bo dostawało się regularnie kieszonkowe od rodziców. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba za bardzo przechodzisz w skrajność. To, że ja pracuję za pieniądze nie oznacza, że będę komuś robił dobrze, niezależnie za ile Tutaj nospor bym się zastanowił, jeśli byłaby to młoda, atrakcyjna brunetka/blondynka/szatynka (W zaleznosci od preferencji) i by dobrze za to płaciła dlaczego nie ^^ ![]() ![]() kolega po prostu jak kazdy pomyslodawca, mysli ze: 1. jego pomysl jest oryginalny 2. pomysl jest warty co najmniej 50% reszty wkladu w projekt Pomysł sam jest wart co najwyżej koło 5-10% udziałów - taka jest prawda, w tej chwili na internecie praktycznie nie ma czegoś takiego jak orginalny pomysł, praktycznie wszystko zostało oklepane - od durnych obrazków, po serwisy prawnicze ![]() Mnie zawsze śmieszą takie ogłoszenia, które dziwnym zbiegiem okoliczności pojawiają się najczęściej w ferie zimowe lub wakacje letnie... Uwielbiam tekst "serwer i domena już jest". Uwielbiam to szczegółowe przedstawienie meritum sprawy typu "duży serwis na którym zarobimy ogromne pieniądze". Żałuję tylko, że nigdy nie starczyło mi odwagi aby odpisać na takie ogłoszenie i dowiedzieć się co dana osoba planuje. Wg rozumowania tej osoby: nie będę zdradzać tematyki bo są ludzie którzy potrafią to zrealizować i zrobić w o wiele krótszym czasie - po co im mam dać pomysł na zarobienie pieniędzy. Domena to klucz, co do serwera jak słyszę przy dużym projekcie ze zakupiony jest już serwer (JEDEN) to mi się smiać chce ... Tekst o kasie też jest boski - ach te czasy kiedy pieniądze nie były zmartwieniem bo dostawało się regularnie kieszonkowe od rodziców. Oj też mi brakuje tych czasów, kieszonkowe, piwko nie trzeba było się martwić o zarobienie piniędzy na życie... Cytat(Cysiaczek) Owszem, na serio. Wiem po prostu jaki jest tego rzeczywisty koszt, a jak długo inwestycja by się musiała zwracać, co przy zamienności trendów w internecie jest ryzykiem nie wartym zachodu. Rozsądne, perspektywiczne nastawienie do życia. Co do zarabiania kasy na zasadzie wolontariuszu - a może coś w przyszłości będę z tego mieć, jak tu ludzie już powiedzieli mało kto może pozwolić sobie na takie coś- mało która firma windykacyjna zrozumie ze pracujesz nad czymś dużym i zapłacisz długi w przyszłości ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Cytat Tutaj nospor bym się zastanowił, jeśli byłaby to młoda, atrakcyjna brunetka/blondynka/szatynka (W zaleznosci od preferencji) i by dobrze za to płaciła dlaczego nie ^^ Ależ ja się Tobie nie bronię zastanawiać. Ty możesz do woli, ale mnie już do tego nie mieszaj ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jarre1987, a czemu Ty nie pójdziesz czyścić kibli w pobliskim motelu ? Przecież jak klienci zostawią napiwek to będziesz miał jakiś zarobek, a jak nie to trudno... no ale założę się, że to zrobisz no bo przecież nie zależy Ci tylko na kasie, prawda?
I dopóki tego nie zrobisz, nie masz dalej co dyskutować, bo byś został hipokrytą ![]() Ten post edytował pyro 10.06.2011, 20:52:22 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 6 Dołączył: 20.03.2011 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, ja teraz robię projekt własny (darmowy dla wsio i docelowo pewnie OS) ale nie przyszło mi nawet do głowy żeby prosić kogoś o pomoc. Jeśli ktoś będzie chciał mi pomóc to napisze sam do mnie maila z tegoż serwisu który klepie.
W ten sposób okej, ale w inny - ryzyko, że zostaniesz wydymany jest moim zdaniem bardzo wielkie. Ja już zostałem i dziękuje za udział w projektach z nieznajomymi, z resztą wchodzenie z przyjacielem w biznes na zasadach wolontariatu jest chyba jeszcze gorsze niż z nieznajomym hehe. Moje zaufanie spadło do zera - jeśli kogoś nie znam nie wchodze z tym kimś w układy chyba, że jest to projekt open source i kody są ogólnodostępne to zupełnie inna robota. Pzdr. Ten post edytował LSM 18.06.2011, 08:18:06 -------------------- "I see" - said the blind man.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 09:33 |