![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taką konfiguracje w pliku css
A strone w html-u mam wykonana z dwoch ramek tzn. na górze odsylacze, a w dolnej ramce wyswietlane sa zawartosci odsylaczy. Teraz mam pytanie: Dlaczego dzieje się tak, że jak kliknę w odsyłacz, który znajduje sie w górnej ramce, to link active jest faktycznie koloru czerwonego, ale jak klikne pozniej w dowolne miejsce strony to mi ta czerwień znika na czarny?? I nie wazne czy klikne w dolnej czy gornej ramce . Z góry dzieki za podpowiedzi P.S. Odnosniki mam zrobione w tabeli. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy podstaw
![]() Zobacz jaki kolor masz zadeklarowany dla linka typu :visited Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważ kolego askone, że jak zmienisz visited oczywiscie kolor na red, to podczas wyswietlania strony, one sa non stop czerwone.
A mi chodzi o to, ze otwierasz strone odnosniki sa czaarne, najezdzasz zielone, klikasz sa czerwone i ok. Tyle ze jak klikne jest czerwony kolor, ale pozniej jak klikne w dowolnym innym miejscu ten czerwony kolor zmienia mi sie na czern. I w tym sek ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy do końca wszystko zrozumiałem, ale powinno być coś w ten deseń:
ps. Nadal podstawy podstaw ![]() Pozdrawiam Ten post edytował askone 10.06.2011, 08:40:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
I wlasnie o tym mowilem, ze ten sposob to wyglada tak, ze teraz wszystkie sa czerwone.
Moze jeszcze raz od nowa ![]() Klikam na 1 z 10 odnosnikow zmienia mi sie na kolor czerwony i jest ok, ale chce zeby ten kolor zachowal sie do momentu na przelaczenie na drugi odnosnik i to tez jest ok. Natomiast jak klikne gdzies poza obszarem odnosnika np na jakis tekst, to kolor zmienia mi sie na czarny. Moze jest jakas mozliwosc "zatrzymania" tego koloru czerwonego? |
|
|
![]()
|
|
Masz to gdzieś online? Bo się już pogubiłem...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
|
|
|
--martin1978-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Online wyglada to tak i otwieram to IE9
http://www.spelnieni.yoyo.pl Jak klikniesz na którys odnosnik, to zmienia sie z czarnego na kolor czerwony i fajnie, ale do momentu jak nie klikniesz gdzies w dowolnym miejscu mychą a wtedy zmienia sie na visited czyli orange. A mi chodzi o to, ze jak klikne na odnosnik, to nawet po kliknieciu gdizekolwiek zostawal czerwony kolor. Pomysly juz mi sie wyczerpaly. Ale dzieki za rady. A jezeli chodzi o kolejnosc w css-ie to nie ma to znaczenia, bo tez to sprawdzilem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:29 |