![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2010 Skąd: Fulda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie,
jak odczytać dane z tego jsona w JS aby miałbym zmienne w PHP w tym przypadku potrzebuje zmienne w php $id; $rozmiar; $color Chciałbym aby w php miałbym zmienne np $id; $rozmiar; $color i jak bym zrobił wyświetliło by mi 12 ![]() PS. JavaScript z jsonem jest w pliku, muszę jakoś z pliku html odczytac JSONa z JS Ten post edytował Saki 9.06.2011, 21:19:52 -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
Server: Debian; Desktop: Mac Mini 10.8.1, ArchLinux XFCE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2010 Skąd: Fulda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja nie moge edytować pliku JS, nie mam do niego dostepu jest tylko w stronie, ja pomyslałem żeby szukać id i pozniej wyswietlic, wiesz może jak szuka się w pliku wyrazów (w źródle strony)? -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrażenie regularne lub operacje na DOM w PHP(patrz google i manual).
--edit-- Pomyśl co będzie lepsze, bo możesz się z tym trochę pobawić. Ten post edytował kamil4u 9.06.2011, 21:33:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyrażenie regularne lub operacje na DOM w PHP(patrz google i manual). --edit-- Pomyśl co będzie lepsze, bo możesz się z tym trochę pobawić. Gdzie mam błąd że mi nie działa Wyrazenie regularne pobierające ID? preg_match("#\"id\" : \"(.*)\"#", $json, $ciag); $ciag[0]=str_replace("\"id\" : \"", "",$ciag[0]); $ciag[0]=str_replace("\"", "",$ciag[0]); $json=$ciag[0]; unset($ciag); echo $ciag; // powinno wyswiwtic walute id -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:26 |