![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się uruchomić kod C++ w przeglądarce, a najlepiej z załączoną biblioteką Allegro?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod c++ jest kompilowany więc do tego potrzebny jest kompilator.
Jeśli programuje Pan w PHP to raczej będzie to trudne jak nie niemożliwe. Ten post edytował Rid 8.06.2011, 14:57:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm kłóciłbym się czy się nie da...., wystarczy skompilować wcześniej program i odpalić za pomocą biblioteki
http://pl.php.net/manual/en/book.exec.php -------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź, a czy w takim razie można uruchomić plik *.exe, który został już skompilowany?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą wspomnianej funkcji exec() można uruchomić dowolną aplikację poprzez przeglądarkę, ale raczej nie w przeglądarce.
|
|
|
![]()
|
|
Nie działa, dałem najprostszą aplikację jaka może istnieć i nie działa
![]() a czy możecie napisać jak się tym posługiwać, bo nie jestem zbyt dobry w angielskim ![]() Ten post edytował graphik 8.06.2011, 15:40:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście, że się da uruchomic program c++, oczywiście potrzebujemy odpowiednich praw w danych folderze, np. takich jak w cgi-bin
wówczas wpisaując adres programu w przeglądarce, serwer uruchomi program i wypluje wynik, należy jednak zdawać sobie sprawę z tego, że: - program jest uruchamiany na serwerze - wcześniej musi byc skompilowany (czy na serwerze, czy na naszej lokalnej maszynie, ale trzeba pamiętać, że serwery stoją zwykle na UNIXach i na takim systemie należy kompilować) - komuniakcja odbywa się na takiej samej zasadzie, jak w przypadku zwykłej strony, czyli żądanie->odpowiedź i (patrz punkt 1) nie wiem co chcesz uzyskać tą biblioteką Allegro, ale jesli jakieś animację, to zauważ, że to stanie się na serwerze i Ty nie zobaczysz wyniku działania programu o ile nie zwróci normalnie na standardowe wyjście jakiś danych czy HTML -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 23 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież wyraźnie jest postawiony problem: "C++ w przeglądarce". Ja znam prosty sposób - wystarczy napisać w JavaScript system operacyjny, który będzie obsługiwał ten program no i dodatkowo kompilator. Powodzenia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja myślę że niepotrzebnie rzucasz wodę na młyn
-------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież wyraźnie jest postawiony problem: "C++ w przeglądarce". tak jak pisałem wyżej, tak samo jak uruchamiasz strony w PHP, tak samo nie ma problemu napisać stronę w c++ ... wszakże sądzę, że autorowi chodziło o co innego - czego nie da się uzyskać ![]() -------------------- :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 07:18 |