![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, przeszukalam juz net i powinno dzialac a nie dziala. probuje wyswietlic wygenerowany wykres jako obrazek:
Plik (ktory otwieram w przegladarce) test.php:
oraz plik graph.php:
jak wejde w localhost/graph.php to widze wykres jako obrazek. jak wchodze poprzez localhost/test.php to widze taki maly kwadracik gdzie powinien byc obrazek a go nie mam. nie rozumiem czemu to nie dziala? na prawde przejrzalam juz google i wszedzie pisza ze to jest sposob.. bede wdzieczna za wszystkie wskazowki, pzdr, misty |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, dzieki za odpowiedz, ale ten kod ktory pokazales to jest w sumie to samo co przedstawilam ja. i nie dziala..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tzn, że pod tym adresem nie ma w rzeczywistości obrazka. Wystaw to online.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
hej,
nie mam jak tego wystawic online. ale pod tym adresem jest obrazek, jak wspomnialam - jak wejde pod localhost/graph.php to obrazek jest! test.php i graph.php sa w tym samym katalogu. co wiecej, jak na poczatku test.php dam:
to mi ten obrazek pokazuje.. jak podstawie pod graph.php obrazek to on sie wyswietla. ale nie chce sie wykonac skrypt graph.php jak go podam w img w pliku test.php. moze on go nie interpretuje jako pliku tylko jako jakis string? |
|
|
![]()
|
|
A jak otwierasz "graph.php" to co masz w źrodle strony?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to mam:
a moze ja cos musze ustawic samym php? bo jak dla mnie to wyglada na to ze on tego nie traktuje jako skryptu do wykonania |
|
|
![]()
|
|
A to wszystko jasne. Biblioteka nie wyświetla samego obrazka tylko cały html. Tak więc samo "require" załatwi sprawę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie kumam Cie. ja nie chce require. mam jakis kod ktory cos tam robi i w pewnym momencie chce po prostu wygenerowac obrazek. jako img. tak sie nie da?
|
|
|
![]()
|
|
Jak widzisz nie da. Dodatkowo skoro podałaś co skrypt graph.php generuje to nie trudno się domyślić, że to niemożliwe.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ej juz rozumiem! ogolnie na koncu wywoluje $graph->StrokeCSIM(); i tam jest jak byk napisane ze to wlasnie zwraca html'a. a jest jeszcze taka metoda jak
$graph->Stroke(); i to wlasnie ta jest odpowiednia. i dziala. dzieki wielkie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:28 |